Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak nazwa wskazuje, to danie wywodzi się z kuchni żydowskiej. Jest to tania, łatwa w przygotowaniu potrawa z wątróbki drobiowej. Najlepiej smakuje z domową macą.
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6985
Polecam.
Odsłon: 136
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5311
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2468
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6985
Polecam.
Odsłon: 136
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5311
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2468
Składniki
Cebulę pokroić w drobniutką kostkę i zeszklić na patelni, na gęsim smalcu. Wystudzić. Wątróbkę oczyścić, umyć. Wrzucić na gotującą się wodę na 3-5 minut. Wyjąć wątróbki na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem, żeby pozbyć się resztek wody. Wystudzoną wątróbkę drobniutko pokroić. Jajka ugotować na twardo. Tak samo pokroić w drobniutką kostkę. Jedno pozostawić do dekoracji. Składniki przełożyć do salaterki. Dodać jeszcze sól do smaku i pieprz czarny świeżo mielony oraz posiekaną natkę pietruszki. Dokładnie wymieszać. Podawać najlepiej z domową macą. Smacznego. Porady Można również wszystkie składni przepuścić przez maszynkę do mięsa, ale chyba lepiej smakuje jak wszystko jest drobniutko pokrojone.