Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak nazwa wskazuje, to danie wywodzi się z kuchni żydowskiej. Jest to tania, łatwa w przygotowaniu potrawa z wątróbki drobiowej. Najlepiej smakuje z domową macą.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 861
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 53
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2116
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4125
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 861
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 53
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2116
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4125
Składniki
Cebulę pokroić w drobniutką kostkę i zeszklić na patelni, na gęsim smalcu. Wystudzić. Wątróbkę oczyścić, umyć. Wrzucić na gotującą się wodę na 3-5 minut. Wyjąć wątróbki na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem, żeby pozbyć się resztek wody. Wystudzoną wątróbkę drobniutko pokroić. Jajka ugotować na twardo. Tak samo pokroić w drobniutką kostkę. Jedno pozostawić do dekoracji. Składniki przełożyć do salaterki. Dodać jeszcze sól do smaku i pieprz czarny świeżo mielony oraz posiekaną natkę pietruszki. Dokładnie wymieszać. Podawać najlepiej z domową macą. Smacznego. Porady Można również wszystkie składni przepuścić przez maszynkę do mięsa, ale chyba lepiej smakuje jak wszystko jest drobniutko pokrojone.