Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak nazwa wskazuje, to danie wywodzi się z kuchni żydowskiej. Jest to tania, łatwa w przygotowaniu potrawa z wątróbki drobiowej. Najlepiej smakuje z domową macą.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 35
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 91
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2817
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4179
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 35
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 91
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2817
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4179
Składniki
Cebulę pokroić w drobniutką kostkę i zeszklić na patelni, na gęsim smalcu. Wystudzić. Wątróbkę oczyścić, umyć. Wrzucić na gotującą się wodę na 3-5 minut. Wyjąć wątróbki na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem, żeby pozbyć się resztek wody. Wystudzoną wątróbkę drobniutko pokroić. Jajka ugotować na twardo. Tak samo pokroić w drobniutką kostkę. Jedno pozostawić do dekoracji. Składniki przełożyć do salaterki. Dodać jeszcze sól do smaku i pieprz czarny świeżo mielony oraz posiekaną natkę pietruszki. Dokładnie wymieszać. Podawać najlepiej z domową macą. Smacznego. Porady Można również wszystkie składni przepuścić przez maszynkę do mięsa, ale chyba lepiej smakuje jak wszystko jest drobniutko pokrojone.