Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ło kryste panie! Tera to sam siebie zaskoczyłem i muszę się po głowie pogłaskać, bo takie to dobre. Nieźle to sobie wymyślił. No powiem, że opcji na dzisiejszą obiado-kolację było mnóstwo. Jednak ten oto bezmięsny kebab wygrał moje zmagania w łepetynie. Mówię Wam...nie dość, że jest pyszny, to jeszcze szybko się robi. Ta, wiem...szkoda, że nie samo, ale prawie. Do tego mega sos czosnkowy i żaden wampir do was się nie zbliży. Łapta produkty, które wklepię poniżej. Ukłony, ukłony...Arek Gie
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1851
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4760
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1851
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4760
Składniki
Kotlety sojowe moczymy przez kwadrans w gorącym bulionie warzywnym. Odcedzamy, studzimy i kroimy w centymetrowe paski. Na rozgrzany olej wrzucamy pokrojone kotlety, dodajemy przyprawę i smażymy, dokładnie łącząc ze sobą produkty. Z jajek robimy jajecznicę (najlepiej na maśle). Pomidora i ogórki kroimy na plasterki. Jogurt mieszamy z majonezem, przeciśniętym przez praskę, czosnkiem oraz z ziołami. Do smaku doprawiamy cukrem solą i pieprzem. Płaty tortilli podgrzewamy na suchej patelni. Na każdy układamy sałatę, kotlety, jajecznicę, pomidora i ogórka. Polewamy sosem i zwijamy w rulon.