Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i prosta przekąska w przygotowaniu.
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5872
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 52
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5872
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 52
Składniki
Mleko podgrzewamy lecz nie może być gorące. Wkruszamy drożdże oraz cukier. Dokładnie mieszamy i odstawiamy na ok. 10 minut. Do misy robota Wsypujemy mąkę, sól a następnie zaczyn. Dodajemy ciepłą wodę oraz olej. Jeśli trzeba dodajemy jeszcze wody. Wszystko będzie widać podczas wyrabiania. Ja wyrabiam ok. 8 minut. Po tym czasie ciasto odstawiam na 35 minut do wyrośnięcia. Filet z kurczaka kroję w kostkę przyprawiam i smażę na oleju. Pieczarki kroje drobniej i również podsmażam tym razem na maśle. Do pieczarek dodaje sól oraz pieprz. Ciasta wałkuje kółka . Ja pomagam sobie talerzem deserowym. Na połowie placka układam wszystkie składniki. Ser żółty posypują na samym początku i na końcu przykładam drugą połową ciasta i smaruje masełkiem czosnkowym. Piekę w piekarniku nagrzanym na 220 stopni około 25 minut.