Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i prosta przekąska w przygotowaniu.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1477
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1206
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1329
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1009
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1477
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1206
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1329
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1009
Składniki
Mleko podgrzewamy lecz nie może być gorące. Wkruszamy drożdże oraz cukier. Dokładnie mieszamy i odstawiamy na ok. 10 minut. Do misy robota Wsypujemy mąkę, sól a następnie zaczyn. Dodajemy ciepłą wodę oraz olej. Jeśli trzeba dodajemy jeszcze wody. Wszystko będzie widać podczas wyrabiania. Ja wyrabiam ok. 8 minut. Po tym czasie ciasto odstawiam na 35 minut do wyrośnięcia. Filet z kurczaka kroję w kostkę przyprawiam i smażę na oleju. Pieczarki kroje drobniej i również podsmażam tym razem na maśle. Do pieczarek dodaje sól oraz pieprz. Ciasta wałkuje kółka . Ja pomagam sobie talerzem deserowym. Na połowie placka układam wszystkie składniki. Ser żółty posypują na samym początku i na końcu przykładam drugą połową ciasta i smaruje masełkiem czosnkowym. Piekę w piekarniku nagrzanym na 220 stopni około 25 minut.