Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso przygotowywane na laskach cynamonu nabiera wspaniałego korzennego aromatu. To bardzo prosty sposób na wyjątkowo ciekawe danie z grilla.
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 881
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1707
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 4081
Danie, które lubi chyba każdy czyli kapusta duszona z przyprawami i z dodatki...
Odsłon: 132
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 881
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1707
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 4081
Danie, które lubi chyba każdy czyli kapusta duszona z przyprawami i z dodatki...
Odsłon: 132
Składniki
Mięso mieszamy z olejem, tymiankiem i mielonymi przyprawami. Najlepiej zrobić to na kilka godzin przed grillowaniem. Ważne, aby wyciągnąć je z lodówki co najmniej godzinę przed obróbką termiczną. Przed samym grillowaniem, mięso dzielimy na 4 części, każdą z nich oklejamy wokół laski cynamonu. Jeśli nie macie długich lasek, spokojnie można połączyć 2 krótsze (po oblepieniu mięsem będą dobrze się trzymać). Polecam włożyć patyczki do szaszłyków do lasek cynamonu, dzięki nim lepiej obraca się mięso.
Mięso grillujemy około 20 minut, obracając w połowie. Kebaby możemy także przygotować w piekarniku lub na grillu elektrycznym. Podajemy z sosem i pieczywem.