Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso przygotowywane na laskach cynamonu nabiera wspaniałego korzennego aromatu. To bardzo prosty sposób na wyjątkowo ciekawe danie z grilla.
Przepis ten pokazuje makowiec troszeczkę inaczej, ponieważ mak nie jest w tra...
Odsłon: 155
Przepyszny sernik z warstwą kakaową. To tradycyjny przepis na Izaurę. Takie c...
Odsłon: 36
Wyśmienity bigos to wizytówka każdego domu. Jest pracochłonny, ale raz w roku...
Odsłon: 424
Przepis na szybki obiad z ziemniakami lub ryżem.
Odsłon: 122
Przepis ten pokazuje makowiec troszeczkę inaczej, ponieważ mak nie jest w tra...
Odsłon: 155
Przepyszny sernik z warstwą kakaową. To tradycyjny przepis na Izaurę. Takie c...
Odsłon: 36
Wyśmienity bigos to wizytówka każdego domu. Jest pracochłonny, ale raz w roku...
Odsłon: 424
Przepis na szybki obiad z ziemniakami lub ryżem.
Odsłon: 122
Składniki
Mięso mieszamy z olejem, tymiankiem i mielonymi przyprawami. Najlepiej zrobić to na kilka godzin przed grillowaniem. Ważne, aby wyciągnąć je z lodówki co najmniej godzinę przed obróbką termiczną. Przed samym grillowaniem, mięso dzielimy na 4 części, każdą z nich oklejamy wokół laski cynamonu. Jeśli nie macie długich lasek, spokojnie można połączyć 2 krótsze (po oblepieniu mięsem będą dobrze się trzymać). Polecam włożyć patyczki do szaszłyków do lasek cynamonu, dzięki nim lepiej obraca się mięso.
Mięso grillujemy około 20 minut, obracając w połowie. Kebaby możemy także przygotować w piekarniku lub na grillu elektrycznym. Podajemy z sosem i pieczywem.