Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
coś z kuchni indyjskiej a konkretnie z Radżastanu. Świetnie smakuje z roti… Przepis na kesar murg pochodzi z artykułu ” Kulinarne podróże – Radżastan”…
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1795
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14396
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19499
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13157
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1795
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14396
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19499
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13157
Składniki
w garnku rozgrzać olej, dodać liście laurowe, kardamon, masalę, cebulę, imbir i przeciśnięty czosnek; wszystko podsmażamy. Dodać pastę z orzeszków ziemnych, zamieszać i wrzucić pokrojony w kostkę filet z kurczaka, jogurt, pieprz, chilli, szafran całość posolić. Cały czas mieszając, doprowadzić do wrzenia, następnie polać nieco wodą, zmniejszyć ogień i dusić, aż mięso będzie miękkie.
W oryginale była jeszcze dodana śmietana ja już na talerzu zrobiłam na wierzchu kleksa i posypałam wszystko natką pietruszki chociaż kolendra by chyba była bardziej na miejscu ale w sklepie niestety nie mieli….