Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i efektowne danie. Polecane na sobotnią kolację lub niedzielny obiad.
Garnek, patelnia
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 145
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4335
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11764
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6726
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5562
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13851
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 145
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4335
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11764
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6726
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5562
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13851
Składniki
PRZYGOTOWANIE SZPARAGÓW Umyj szparagi. Chwyć u nasady i przez środek szparaga, przełam tak aby twarde końcówki swobodnie się odłamały od miękkiej części. Osól wodę tak aby miała smak wody morskiej, dodaj cukier, zagotuj, wyłącz palnik. Zalej wrzącym roztworem szparagi tak aby pokrywał je w całości. Pozostaw do wystygnięcia. Odlej wodę ze szparagów.
Mięso umyj pod bieżącą wodą, osusz ręcznikiem papierowym. Posyp przyprawami, wetrzyj je w mięso. Rozgrzej na patelni masło klarowane. Połóż mięso. Teraz najważniejsze! Ja lubię steki wypieczone w formie medium, aby osiągnąć ten efekt postępuj zgodnie ze wskazówkami. Jeśli Twój kawałek mięsa waży 250g to proporcjonalnie smaż je 2,5 min z jednej strony na 80% mocy palnika. Później przekręć mięso na drugą stronę, dodaj szparagi, ser i czosnek. Smaż 1,15 min z drugiej na 80% mocy palnika. Zestaw patelnię z palnika i pozostaw kolejne 1,15 min. Ser powinien się rozpuścić i stworzyć przyjemną glazurę wokół szparagów. Na koniec dodaj świeżo mielony pieprz do smaku.