Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie z ziemniakami smażonymi w mundurkach i kiełbaskami parzonymi, smażonymi. Takie kiełbaski można na różne sposoby przyrządzać.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30923
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3640
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4478
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1140
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30923
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3640
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4478
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1140
Składniki
Ziemniaki (w skórce) dokładnie myjemy i gotujemy w osolonej wodzie.
Kiełbasę parzymy w wodzie o temperaturze 75 stopni Celsjusza 30 minut.
Ugotowane ziemniaki przecinamy wzdłuż na połowy, skórki lekko nadcinamy.
Smażymy na gorącym tłuszczu na złoty kolor.
Gdy kiełbasa nam się sparzy, smażymy ją na tym samym tłuszczu co smażyliśmy ziemniaki.
Gdy kiełbaski zarumienią się i przewrócimy je na drugą stronę, dodajemy pokrojone cebule. Smażymy do miękkości cebuli i zarumienienia się kiełbasek.
Kiełbaski podajemy z usmażonymi ziemniakami, pomidorkami koktajlowymi i chrzanem. Smacznego :)