Do góry

Dania główne Przepis na:

Kiełbasa dąbrowska surowa, parzona, smażona, młode ziemniaki w mundurkach z koktajlowymi pomidorkami i chrzanem.

Kiełbasa dąbrowska surowa, parzona, smażona, młode ziemniaki w mundurkach z koktajlowymi pomidorkami i chrzanem.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1467 Ocena: 19249

Dodano:

Odsłon: 970

Pyszne danie z ziemniakami smażonymi w mundurkach i kiełbaskami parzonymi, smażonymi. Takie kiełbaski można na różne sposoby przyrządzać.

Składniki

1-2 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ziemniaki (w skórce) dokładnie myjemy i gotujemy w osolonej wodzie.

  2. Kiełbasę parzymy w wodzie o temperaturze 75 stopni Celsjusza 30 minut.

  3. Ugotowane ziemniaki przecinamy wzdłuż na połowy, skórki lekko nadcinamy.

  4. Smażymy na gorącym tłuszczu na złoty kolor.

  5. Gdy kiełbasa nam się sparzy, smażymy ją na tym samym tłuszczu co smażyliśmy ziemniaki.

  6. Gdy kiełbaski zarumienią się i przewrócimy je na drugą stronę, dodajemy pokrojone cebule. Smażymy do miękkości cebuli i zarumienienia się kiełbasek.

  7. Kiełbaski podajemy z usmażonymi ziemniakami, pomidorkami koktajlowymi i chrzanem.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń