Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie z ziemniakami smażonymi w mundurkach i kiełbaskami parzonymi, smażonymi. Takie kiełbaski można na różne sposoby przyrządzać.
Ziemniaki (w skórce) dokładnie myjemy i gotujemy w osolonej wodzie.
Kiełbasę parzymy w wodzie o temperaturze 75 stopni Celsjusza 30 minut.
Ugotowane ziemniaki przecinamy wzdłuż na połowy, skórki lekko nadcinamy.
Smażymy na gorącym tłuszczu na złoty kolor.
Gdy kiełbasa nam się sparzy, smażymy ją na tym samym tłuszczu co smażyliśmy ziemniaki.
Gdy kiełbaski zarumienią się i przewrócimy je na drugą stronę, dodajemy pokrojone cebule. Smażymy do miękkości cebuli i zarumienienia się kiełbasek.
Kiełbaski podajemy z usmażonymi ziemniakami, pomidorkami koktajlowymi i chrzanem.
Smacznego :)
Pyszna i aromatyczna. Uwielbiam dania z papryką więc nie może zabraknąć tej k...
Odsłon: 6616
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 1521
Kolorowa,niskokaloryczna i pyszna sałatka
Odsłon: 17435
Sezon grillowy w pełni, więc zachęcam do spróbowania szybkiej sałatki z seler...
Odsłon: 354
Pyszna, bardzo szybka i prosta sałatka z serkiem pleśniowym.
Odsłon: 7656
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 1521
Kolorowa,niskokaloryczna i pyszna sałatka
Odsłon: 17435
Sezon grillowy w pełni, więc zachęcam do spróbowania szybkiej sałatki z seler...
Odsłon: 354
Pyszna, bardzo szybka i prosta sałatka z serkiem pleśniowym.
Odsłon: 7656
Składniki
Ziemniaki (w skórce) dokładnie myjemy i gotujemy w osolonej wodzie.
Kiełbasę parzymy w wodzie o temperaturze 75 stopni Celsjusza 30 minut.
Ugotowane ziemniaki przecinamy wzdłuż na połowy, skórki lekko nadcinamy.
Smażymy na gorącym tłuszczu na złoty kolor.
Gdy kiełbasa nam się sparzy, smażymy ją na tym samym tłuszczu co smażyliśmy ziemniaki.
Gdy kiełbaski zarumienią się i przewrócimy je na drugą stronę, dodajemy pokrojone cebule. Smażymy do miękkości cebuli i zarumienienia się kiełbasek.
Kiełbaski podajemy z usmażonymi ziemniakami, pomidorkami koktajlowymi i chrzanem. Smacznego :)
Przepisy Wędliny
Wędliny
Stary przepis na pasztet
Wędliny
Schab a’la sztufada - hit rodzinnych obiadów
Wędliny
Soczysty schab w glazurze. Rozpływa się w ustach
Wędliny
Terrina z pistacjami - elegancka propozycja na rodzinne spotkania
Stary przepis na pasztet
Dobry pasztet powinien składać się z dobrej jakości mięsa oraz warzyw. Sekret...
Odsłon: 1637
Schab a’la sztufada - hit rodzinnych obiadów
Schab a’la sztufada to krucha i wilgotna pieczeń naszpikowana warzywami, przy...
Odsłon: 2342