Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 861 Ocena: 18246
Dodano: 03.07.2020
Odsłon: 1048
3-4 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Pora pokrojonego w talarki szklimy na maśle.
Dodajemy ponacinane kiełbaski i chwilę zasmażamy razem z porem.
Dolewamy 700ml wody lub bulionu i gotujemy 10min.
Dodać 2 lub 3 łyżki chrzanu w zależności jak ostry chcemy sos.
Mąkę roztrzepaną w zimnej wodzie ( pół szkl) wlewamy do kiełbasek.
Koperek i bazylię siekamy dodajemy do sosu.
Na końcu dajemy śmietankę,doprawiamy do smaku pieprzem i solą ,całość zagotować.
Smacznego życzę!
Na skróty
Komentarze do przepisu (6)

fafiatko 06 lipca 2020Zgłoś do usunięcia
Jak zwykle u Ciebie można znaleźć najsmaczniejsze i najciekawsze sosy. z takim to kiełbasa na pewno zyskuje!0 Kto głosował? | Odpowiedz

KulinarnaChwila 06 lipca 2020Zgłoś do usunięcia
Sos wygląda bardzo apetycznie:))0 Kto głosował? | Odpowiedz

konhambos 05 lipca 2020Zgłoś do usunięcia
super pomysl!0 Kto głosował? | Odpowiedz

Futka 05 lipca 2020Zgłoś do usunięcia
Pycha! :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

kucharka-amatorka 03 lipca 2020Zgłoś do usunięcia
Kolacyjka jak znalazł.0 Kto głosował? | Odpowiedz

ErJot 03 lipca 2020Zgłoś do usunięcia
Fajny pomysł:) Sos wykorzystałabym do drobiowych mielonych - też pewnie byłoby pysznie:)0 Kto głosował? | Odpowiedz