Do góry

Dania główne Przepis na:

Kiełbasa pieczona w piwie z cebulą

Kiełbasa pieczona w piwie z cebulą

Autor:

Przepisów i artykułów: 464 Ocena: 9391

Dodano:

Odsłon: 3563

Tak podana kiełbasa jest świetną alternatywą dla kiełbasy z wody, która często pojawia się na wielkanocnym stole. Zrobiłam mniejszą porcję, ale podaję przepis na więcej - by starszyło dla każdego;).

Składniki

  • 400g kiełbasy
  • 3 duże czerwone cebule
  • 250g pomidorków koktajlowych
  • 4 łyżki oleju
  • 200ml jasnego piwa
  • sól, pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kiełbasę kroimy na mniejsze kawałki, nacinamy. Cebule kroimy w piórka, pomidorki przekrawamy na pół. Układamy wszystko w naczyniu żaroodpornym. Polewamy piwem, olejem, posypujemy solą i pieprzem.

  2. Kiełbasę pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 50 minut. Na 20 minut przed końcem pieczenia włączamy termoobieg by całość się przyrumieniła.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń