Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiełbasa po chłopsku to szybki i prosty przepis na letni obiad dla całej rodziny. Połączenie podsmażanej kiełbasy i duszonej kapusty jest lubiane zarówno przez dorosłych, jak i dzieci. Z powodzeniem możesz też przygotować większą porcję i odgrzać ją w kolejny dzień. W tym przepisie do kapusty dodano paprykę, ale z powodzeniem możesz dołożyć to, co znajdziesz w lodówce: pieczarki, cukinię, pomidory. Ważne jest, by było pełne letnich warzyw!
Lubisz przepisy na ciasta, które można odmierzyć za pomocą łyżki? Jeśli tak,...
Odsłon: 1742
Kopytka jaglane z pomidorowym sosem to świetny pomysł na codzienny obiad. Wyc...
Odsłon: 18590
Kto nie lubi tradycyjnej sałatki jarzynowej? Tym razem proponujemy trochę inn...
Odsłon: 6521
Faworki z piwem są maksymalnie proste i powstają wyłącznie z 3 składników! Wy...
Odsłon: 1162
Lubisz przepisy na ciasta, które można odmierzyć za pomocą łyżki? Jeśli tak,...
Odsłon: 1742
Kopytka jaglane z pomidorowym sosem to świetny pomysł na codzienny obiad. Wyc...
Odsłon: 18590
Kto nie lubi tradycyjnej sałatki jarzynowej? Tym razem proponujemy trochę inn...
Odsłon: 6521
Faworki z piwem są maksymalnie proste i powstają wyłącznie z 3 składników! Wy...
Odsłon: 1162
Składniki
Kiełbasy pokrój w plasterki o grubości ok. 1 cm. Na patelni rozgrzej łyżkę oliwy i podsmaż kiełbasę do lekkiego zrumienienia. Zdejmij ją z patelni i odstaw na bok. Cebulę i czosnek obierz oraz drobno posiekaj. Paprykę oczyść z gniazda nasiennego i pokrój w średniej wielkości kostkę.
Kapustę drobno poszatkuj. Na tę samą patelnię wlej pozostałą oliwę. Dodaj cebulę i smaż przez ok. 3 minuty do zeszklenia. Dołóż czosnek i smaż przez kolejną minutę, aż stanie się aromatyczny i pachnący. Dołóż kawałki papryki i kontynuuj smażenie przez następne 2 minuty. Po tym czasie dołóż kapustę, sól i pieprz. Zamieszaj.
Gotuj całość przez ok. 10 minut, aż kapusta będzie bliska miękkości. Dodaj kiełbasę z powrotem na patelnię i mieszaj do połączenia składników. Trzymaj danie na ogniu przez 3-5 minut. Dopraw do smaku. Kiełbasę po chłopsku podawaj na ciepło od razu po przygotowaniu.