Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiełbasa po chłopsku to szybki i prosty przepis na letni obiad dla całej rodziny. Połączenie podsmażanej kiełbasy i duszonej kapusty jest lubiane zarówno przez dorosłych, jak i dzieci. Z powodzeniem możesz też przygotować większą porcję i odgrzać ją w kolejny dzień. W tym przepisie do kapusty dodano paprykę, ale z powodzeniem możesz dołożyć to, co znajdziesz w lodówce: pieczarki, cukinię, pomidory. Ważne jest, by było pełne letnich warzyw!
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12283
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1510
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 110
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12283
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1510
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 110
Składniki
Kiełbasy pokrój w plasterki o grubości ok. 1 cm. Na patelni rozgrzej łyżkę oliwy i podsmaż kiełbasę do lekkiego zrumienienia. Zdejmij ją z patelni i odstaw na bok. Cebulę i czosnek obierz oraz drobno posiekaj. Paprykę oczyść z gniazda nasiennego i pokrój w średniej wielkości kostkę.
Kapustę drobno poszatkuj. Na tę samą patelnię wlej pozostałą oliwę. Dodaj cebulę i smaż przez ok. 3 minuty do zeszklenia. Dołóż czosnek i smaż przez kolejną minutę, aż stanie się aromatyczny i pachnący. Dołóż kawałki papryki i kontynuuj smażenie przez następne 2 minuty. Po tym czasie dołóż kapustę, sól i pieprz. Zamieszaj.
Gotuj całość przez ok. 10 minut, aż kapusta będzie bliska miękkości. Dodaj kiełbasę z powrotem na patelnię i mieszaj do połączenia składników. Trzymaj danie na ogniu przez 3-5 minut. Dopraw do smaku. Kiełbasę po chłopsku podawaj na ciepło od razu po przygotowaniu.