Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste,szybkie i sycące danie na szybką kolację dla jednej osoby albo dla czeladki w domu. Tylko dwa składniki praktycznie oprócz oleju.
Placki warzywne z piekarnika to lekkie, wiosenne placki, idealne na odchudzan...
Odsłon: 6536
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 1215
Ponieważ w tym roku okoliczne robinie kwitną dość obficie, postanowiłam wypró...
Odsłon: 53
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2376
Placki warzywne z piekarnika to lekkie, wiosenne placki, idealne na odchudzan...
Odsłon: 6536
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 1215
Ponieważ w tym roku okoliczne robinie kwitną dość obficie, postanowiłam wypró...
Odsłon: 53
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2376
Składniki
Kiełbasę przecinamy na pół w poprzek i nacinamy ukośnie każdy kawałek z obu stron. Następnie robimy nacięcia w przeciwnym kierunku po tej samej stronie do poprzednich nacięć, aby wyszła "kratka". Cebulę obieramy oo kroimy w ćwiartki, a następnie w plastry.
Kiełbasę kładziemy na niewielką ilość tłuszczu i smażymy ze wszystkich stron.
Kiedy kiełbasa jest już rumiana, wrzucamy cebulę i smażymy do pożądanego efektu.
Podajemy z pieczywem, musztardą lub chrzanem.