Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste,szybkie i sycące danie na szybką kolację dla jednej osoby albo dla czeladki w domu. Tylko dwa składniki praktycznie oprócz oleju.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4758
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12901
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5742
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7275
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4758
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12901
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5742
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7275
Składniki
Kiełbasę przecinamy na pół w poprzek i nacinamy ukośnie każdy kawałek z obu stron. Następnie robimy nacięcia w przeciwnym kierunku po tej samej stronie do poprzednich nacięć, aby wyszła "kratka". Cebulę obieramy oo kroimy w ćwiartki, a następnie w plastry.
Kiełbasę kładziemy na niewielką ilość tłuszczu i smażymy ze wszystkich stron.
Kiedy kiełbasa jest już rumiana, wrzucamy cebulę i smażymy do pożądanego efektu.
Podajemy z pieczywem, musztardą lub chrzanem.