Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mimo swojej prostoty, jest to naprawdę pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Do jej przygotowania można wykorzystać ulubioną kiełbasę. Potrawkę podajemy z ryżem, kaszą czy pieczywem.
Przepyszna sałatka nie tylko na święta z makaronem ryżowym nitki, kurczakiem,...
Odsłon: 326
Śledź w oleju z cebulką i żurawiną suszoną. Do tego ziemniaki w mundurkach. W...
Odsłon: 38
Przepyszna sałatka nie tylko na święta z makaronem ryżowym nitki, kurczakiem,...
Odsłon: 326
Śledź w oleju z cebulką i żurawiną suszoną. Do tego ziemniaki w mundurkach. W...
Odsłon: 38
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę, a kiełbasę w półplasterki. Na rozgrzanej patelni podsmażyć kiełbasę, po chwili dodać cebulę. Następnie dodać pokrojone w kostkę czerwone papryki i drobno posiekaną ostrą papryczkę (można z niej zrezygnować, jeśli nie lubimy ostrych dań) oraz liść laurowy i ziarenka ziela angielskiego. Całość wymieszać, chwilę podsmażyć. Następnie zalać szklanką, dodać ketchup i przecier pomidorowym, mieszać, doprawić do smaku. Gotować kilka minut, aby warzywa zmiękły, a sos się zredukował. Danie można podać z ryżem.