Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mimo swojej prostoty, jest to naprawdę pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Do jej przygotowania można wykorzystać ulubioną kiełbasę. Potrawkę podajemy z ryżem, kaszą czy pieczywem.
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 67
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2365
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 67
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2365
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę, a kiełbasę w półplasterki. Na rozgrzanej patelni podsmażyć kiełbasę, po chwili dodać cebulę. Następnie dodać pokrojone w kostkę czerwone papryki i drobno posiekaną ostrą papryczkę (można z niej zrezygnować, jeśli nie lubimy ostrych dań) oraz liść laurowy i ziarenka ziela angielskiego. Całość wymieszać, chwilę podsmażyć. Następnie zalać szklanką, dodać ketchup i przecier pomidorowym, mieszać, doprawić do smaku. Gotować kilka minut, aby warzywa zmiękły, a sos się zredukował. Danie można podać z ryżem.