Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mimo swojej prostoty, jest to naprawdę pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Do jej przygotowania można wykorzystać ulubioną kiełbasę. Potrawkę podajemy z ryżem, kaszą czy pieczywem.
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2091
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 358
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 782
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17244
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2091
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 358
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 782
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17244
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę, a kiełbasę w półplasterki. Na rozgrzanej patelni podsmażyć kiełbasę, po chwili dodać cebulę. Następnie dodać pokrojone w kostkę czerwone papryki i drobno posiekaną ostrą papryczkę (można z niej zrezygnować, jeśli nie lubimy ostrych dań) oraz liść laurowy i ziarenka ziela angielskiego. Całość wymieszać, chwilę podsmażyć. Następnie zalać szklanką, dodać ketchup i przecier pomidorowym, mieszać, doprawić do smaku. Gotować kilka minut, aby warzywa zmiękły, a sos się zredukował. Danie można podać z ryżem.