Do góry

Dania główne Przepis na:

Kiełbasa z patelni, ziemniaki i mizeria z pomidorów.

Kiełbasa z patelni, ziemniaki i mizeria z pomidorów.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1612 Ocena: 23093

Dodano:

Odsłon: 257

Smażone z cebulą kiełbaski śląskie podane z ziemniakami i mizerią z pomidorów.

Składniki

1-2 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kiełbasa z patelni, ziemniaki i mizeria z pomidorów.

Przygotowanie

  1. Na rozgrzanym tłuszczu smażymy lekko ponacinane w kratkę kiełbaski. Gdy kiełbaski będą ładnie usmażone, przekładamy je na talerz a na patelnię wkładamy pokrojone w plasterki cebule. Możemy dodać kilka kosteczek boczku. Cebule smażymy do lekkiego zarumienienia, dodajemy podsmażone kiełbaski i smażymy około 10 minut. W między czasie gotujemy ziemniaki i robimy mizerię z pomidorów, cebuli i śmietany. Mizerię doprawiamy solą i pieprzem. Usmażone kiełbaski podajemy z ziemniakami posypanymi smażoną cebulką i pomidorową mizerią.

    Smacznego !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń