Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażone z cebulą kiełbaski śląskie podane z ziemniakami i mizerią z pomidorów.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 175
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4384
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11915
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6790
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5599
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 175
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4384
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11915
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6790
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5599
Składniki
Na rozgrzanym tłuszczu smażymy lekko ponacinane w kratkę kiełbaski. Gdy kiełbaski będą ładnie usmażone, przekładamy je na talerz a na patelnię wkładamy pokrojone w plasterki cebule. Możemy dodać kilka kosteczek boczku. Cebule smażymy do lekkiego zarumienienia, dodajemy podsmażone kiełbaski i smażymy około 10 minut. W między czasie gotujemy ziemniaki i robimy mizerię z pomidorów, cebuli i śmietany. Mizerię doprawiamy solą i pieprzem. Usmażone kiełbaski podajemy z ziemniakami posypanymi smażoną cebulką i pomidorową mizerią. Smacznego !!!