Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oryginalny przepis na salsichas enroladas pochodzi z kuchni portugalskiej. Uwielbiam białą kiełbasę i postanowiłam go wypróbować. Niemniej jednak zrobiłam go "po mojemu" i nie wiem, czy choć trochę przypomina danie, które jada się w Portugalii. Ale dawno biała kiełbasa nam tak bardzo nie smakowała.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4989
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13482
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5856
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7581
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4989
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13482
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5856
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7581
Składniki
Cebulę posiekać, marchewkę pokroić w półplasterki, boczek w kostkę. Liście kapusty umyć, wyciąć ich twardy środek. Następnie zakurzyć je we wrzątku na 5 minut, po czym odłożyć by odciekły na papierowym ręczniku. Kiełbaski ponakłuwać wykałaczką. Na patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć na niej kiełbaski. Odłożyć je na bok.
Na rozgrzaną oliwę wsypać cebulę i boczek. Po chwili dodać marchew. Gdy marchew zmięknie dodać pomidory z puszki wraz z zalewą. Wymieszać i doprawić do smaku. Każdą kiełbaskę zawinąć w liść kapusty i umieścić w naczyniu żaroodpornym. Następnie zalać sosem pomidorowym i pod przykryciem piec w 150stopniach 30-40 min, aż kapusta będzie miękka.