Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie w przygotowaniu danie. Można je zrobić zarówno na obiad, jak i podać podczas spotkania ze znajomymi.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5437
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 943
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11876
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5089
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1381
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5437
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 943
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11876
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5089
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1381
Składniki
Ziemniaki obrać i pokroić w słupki jak na frytki, przełożyć do miski. Dodać nieco oliwy lub oleju słonecznikowego, sól, pieprz i trochę przyprawy do potraw z ziemniaków., a następnie dokładnie wymieszać. Kiełbasę ponacinać jak na grilla i doprawić przyprawą do grilla. Blachę do wysmarować tłuszczem i wyłożyć papierem do pieczenia. NA tak przygotowaną blachę ułożyć przygotowaną kiełbasę (na brzegach blachy), a następnie wyłożyć przygotowane wcześniej ziemniaki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 20-30 minut - w zależności od odmiany ziemniaków. Danie jest gotowe gdy ziemniaki zmiękną.
Uwagi, sugestie, propozycje do przepisu :-) Do tego dania doskonale pasuje surówka z kapusty pekińskiej lub sos czosnkowy. Na oba te dodatki można znaleźć przepisy na moim profilu w serwisie Smaker.pl Życzę smacznego i zapraszam do obserwowania mojego profilu w serwisie smaker.pl, na którym staram się dodawać przepisy na bieżąco, kiedy tylko mam czas gotować :-)