Do góry

Dania główne Przepis na:

Kiełbaski z pieczonymi frytkami

Kiełbaski z pieczonymi frytkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 92 Ocena: 1184

Dodano:

Odsłon: 278

Bardzo szybkie w przygotowaniu danie. Można je zrobić zarówno na obiad, jak i podać podczas spotkania ze znajomymi.

Składniki

  • Ziemniaki 1 kg
  • kiełbasa śląska 6-8 szt.
  • sól, pieprz, przyprawa do ziemniaków, przyprawa do grilla
  • oliwa lub olej słonecznikowy
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kiełbaski z pieczonymi frytkami

Przygotowanie

  1. Ziemniaki obrać i pokroić w słupki jak na frytki, przełożyć do miski. Dodać nieco oliwy lub oleju słonecznikowego, sól, pieprz i trochę przyprawy do potraw z ziemniaków., a następnie dokładnie wymieszać.

    Kiełbasę ponacinać jak na grilla i doprawić przyprawą do grilla.

    Blachę do wysmarować tłuszczem i wyłożyć papierem do pieczenia. NA tak przygotowaną blachę ułożyć przygotowaną kiełbasę (na brzegach blachy), a następnie wyłożyć przygotowane wcześniej ziemniaki.

    Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 20-30 minut - w zależności od odmiany ziemniaków. Danie jest gotowe gdy ziemniaki zmiękną.

  2. Uwagi, sugestie, propozycje do przepisu :-)
    Do tego dania doskonale pasuje surówka z kapusty pekińskiej lub sos czosnkowy. Na oba te dodatki można znaleźć przepisy na moim profilu w serwisie Smaker.pl



    Życzę smacznego i zapraszam do obserwowania mojego profilu w serwisie smaker.pl, na którym staram się dodawać przepisy na bieżąco, kiedy tylko mam czas gotować :-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń