Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 92 Ocena: 1269
Dodano: 31.08.2018
Odsłon: 301
3-4 os. | 15 min | łatwe | tanie |
Ziemniaki obrać i pokroić w słupki jak na frytki, przełożyć do miski. Dodać nieco oliwy lub oleju słonecznikowego, sól, pieprz i trochę przyprawy do potraw z ziemniaków., a następnie dokładnie wymieszać.
Kiełbasę ponacinać jak na grilla i doprawić przyprawą do grilla.
Blachę do wysmarować tłuszczem i wyłożyć papierem do pieczenia. NA tak przygotowaną blachę ułożyć przygotowaną kiełbasę (na brzegach blachy), a następnie wyłożyć przygotowane wcześniej ziemniaki.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 20-30 minut - w zależności od odmiany ziemniaków. Danie jest gotowe gdy ziemniaki zmiękną.
Uwagi, sugestie, propozycje do przepisu :-)
Do tego dania doskonale pasuje surówka z kapusty pekińskiej lub sos czosnkowy. Na oba te dodatki można znaleźć przepisy na moim profilu w serwisie Smaker.pl
Życzę smacznego i zapraszam do obserwowania mojego profilu w serwisie smaker.pl, na którym staram się dodawać przepisy na bieżąco, kiedy tylko mam czas gotować :-)
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)