Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta w wykonaniu potrawa, kiedy mamy dosłownie 3 składniki: jakąkolwiek kiełbasę, gotowane ziemniaki i ser i to wszystko.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 1173
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11177
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 4031
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1392
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 1173
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11177
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 4031
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1392
Składniki
Kiełbaski opiekany w piekarniku 15 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
Ziemniaki gotowane doprawiamy startym serem na tarce. Niewielką ilość zostawiamy na posypanie wierzchu. Dodajemy przepuszczony przez praskę czosnek.
Dodajemy natkę pietruszki i dokładnie mieszamy z serem o ziemniakami.
Dno naczynia, w którym będziemy piec polewamy odrobiną oleju, po czym wykładamy połowę masy ziemniaczanej.
Kiełbaski po wyjęciu z piekarnika wykładamy na papier do pieczenia o wielkości deski do krojenia i kroimy w grube plastry. Nie wyrzucamy papieru, będzie potrzebny.
Plastry układamy na warstwie ziemniaków. Zostawiamy kilka plastrów, aby położyć na wierzch.
Na papier z tłuszczem z wtopionym z kiełbasek wykładamy drugą część ziemniaków i rozpłaszczamy ją ręką lub łyżką.
Bierzemy papier pod spodem w rękę i przykrywamy drugą częścią ziemniaków kiełbaski. Papier będzie tym razem i góry.
Wciskamy kilka plastrów na wierzch zapiekanki.
Posypujemy serem, kładziemy pomidorki koktajlowe gdzieniegdzie i posypujemy gałką muszkatołową
Pieczemy pół godziny w temperaturze 200 stopni Celsjusza na środkowej części na opcji góra -dół. Podajemy z dowolną surówką lub sałatka.