Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiełki to podstawa diety na przesilenie wiosenne.
Deser albo słodkie, ciepłe śniadanie z ciasta filo, twarogu i brzoskwiń. Masł...
Odsłon: 30
Smaczne domowe lody truskawkowe. Pokochają małe i duże łasuchy.
Odsłon: 54
Deser albo słodkie, ciepłe śniadanie z ciasta filo, twarogu i brzoskwiń. Masł...
Odsłon: 30
Smaczne domowe lody truskawkowe. Pokochają małe i duże łasuchy.
Odsłon: 54
Składniki
Aby wyprodukować kiełki, wcale nie potrzebujemy specjalnego sprzętu. Ja w tym celu używam okrągłego plastikowego i przeźroczystego pojemniczka. Wieczko i dno trzeba dosyć gęsto nakłuć igłą. Nasiona zmoczyć i dać wodzie odpłynąć przez otworki. Dwa razy dziennie przelać wodą. Zaczną rosnąć jak na drożdżach. Po kilku dniach są gotowe do jedzenia.