Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sami decydujecie... Może to być samodzielne, dość sycące danie lub dodatek do mięsa. Wszystko zależy od tego, co w danej chwili jest Wam potrzebne. To danie ma jeszcze jedną zaletę, przygotowuje się je bez większego wysiłku i nie jest skomplikowane. Takie niby nic a najeść się można :) Polecam.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5510
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1009
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11990
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5118
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1429
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5510
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1009
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11990
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5118
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1429
Składniki
Woreczek z kaszą wrzucamy do wrzącej, osolonej wody z dodatkiem masła. Gotujemy na wolnym ogniu około 18 minut, osączamy z wody, wysypujemy z woreczka. Kiełki podsmażamy na oleju, doprawiając solą i mielonym pieprzem. Po 3- 5 minutach odstawiamy z palnika. Ciepłe kiełki mieszamy z kaszą, groszkiem konserwowym i drobno posiekanym chili. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem, podajemy na sałacie. Smacznego.