Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowe i wykwintne danie na świąteczny obiad.
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 149
Polecam.
Odsłon: 779
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 117
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 149
Polecam.
Odsłon: 779
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 117
Składniki
Filety umyć , przekroić na połowę, naciąć , tworząc kieszonkę, doprawić solą i przyprawą do kurczaka.
Pieczarki obrać, pokroić. Paski papryki przeciąć na połowę . Ser utrzeć na tarce o grubszych otworach. Kieszonkę posmarować 1/2 łyżeczki musztardy i wsypać trochę sera. W kieszonkę włożyć suszonego pomidora po lasce papryki i parę pieczarek.
Spiąć wykałaczką. Jajka rozkłócić i wymieszać z resztą sera. Płatki pokruszyć. Kieszonki obtaczać w jajku z serem a następnie w pokruszonych płatkach. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
Piekarnik rozgrzać do 190 stopni , kieszonki przed wstawieniem można skropić oliwą z oliwek. Piec 40 minut, gdyby płatki zbytnio się rumieniły można przykryć folią aluminiową. Po przekrojeniu wyglądają apetycznie i równie smakują.