Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowe i wykwintne danie na świąteczny obiad.
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 54
Mięso uwędzone metodą garnkową, 3 godziny w temperaturze 40-50 stopni Celsjus...
Odsłon: 20
Przepis dnia
Danie pożywne , smaczne i dla całej rodziny. Mięsko soczyste, kruche, mięciut...
Odsłon: 14809
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 373
Szybki bigos z kapusty pekińskiej. U nas jako dodatek do kotletów z pstrąga.
Odsłon: 220
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 54
Mięso uwędzone metodą garnkową, 3 godziny w temperaturze 40-50 stopni Celsjus...
Odsłon: 20
Przepis dnia
Danie pożywne , smaczne i dla całej rodziny. Mięsko soczyste, kruche, mięciut...
Odsłon: 14809
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 373
Szybki bigos z kapusty pekińskiej. U nas jako dodatek do kotletów z pstrąga.
Odsłon: 220
Składniki
Filety umyć , przekroić na połowę, naciąć , tworząc kieszonkę, doprawić solą i przyprawą do kurczaka.
Pieczarki obrać, pokroić. Paski papryki przeciąć na połowę . Ser utrzeć na tarce o grubszych otworach. Kieszonkę posmarować 1/2 łyżeczki musztardy i wsypać trochę sera. W kieszonkę włożyć suszonego pomidora po lasce papryki i parę pieczarek.
Spiąć wykałaczką. Jajka rozkłócić i wymieszać z resztą sera. Płatki pokruszyć. Kieszonki obtaczać w jajku z serem a następnie w pokruszonych płatkach. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
Piekarnik rozgrzać do 190 stopni , kieszonki przed wstawieniem można skropić oliwą z oliwek. Piec 40 minut, gdyby płatki zbytnio się rumieniły można przykryć folią aluminiową. Po przekrojeniu wyglądają apetycznie i równie smakują.