Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche i aromatyczne danie obiadowe.
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 48
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 294
To nietypowy sposób na podanie zwykłych owoców. Na pewno zaskoczysz nim znajo...
Odsłon: 311
Nie ma nic lepszego na śniadanko niż pyszne chrupiące i jeszcze ciepłe bułki...
Odsłon: 425
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 48
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 294
To nietypowy sposób na podanie zwykłych owoców. Na pewno zaskoczysz nim znajo...
Odsłon: 311
Nie ma nic lepszego na śniadanko niż pyszne chrupiące i jeszcze ciepłe bułki...
Odsłon: 425
Składniki
Filet z kurczaka pokroić w plastry, doprawić solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka, pozostawić na 1 godz. U mnie wyszło 5 plastrów.
Cebulę obrać, pokroić w piórka. Pieczarki obrać, pokroić. Na patelni rozgrzać olej wrzucić cebulę, doprawić solą i pieprzem, smażyć 1 minutę.Dodać pieczarki, smażyć 3 minuty.
Ciasto podzielić na wielkość plastrów na 10 szt. Na kawałku ciasta ułożyć plaster fileta.
Musztardę wymieszać z majonezem i posmarować plaster.
Ułożyć na nim plastry sera.
Na serze pieczarki.
Następnie pomidory i żurawiną
Przykryć drugim plastrem ciasta i zlepić brzegi. Piekarnik rozgrzać do 190 stopni, wstawić kieszonki, piec 35 minut, aż ciasto będzie dobrze rumiane.
Podawać z ziemniakami.