Do góry

Dania główne Przepis na:

Kieszonki z filetem z kurczaka

Kieszonki z filetem z kurczaka

Autor:

Przepisów i artykułów: 197 Ocena: 904

Dodano:

Odsłon: 177

Kruche i aromatyczne danie obiadowe.

Składniki

  • Ciasto francuskie - 300 g
  • Podwójny filet z kurczaka
  • Pieczarki - 15 dag
  • Cebula - 1 szt.
  • Ser żółty - 5 plastrów
  • Suszone pomidory - 5 szt.
  • Żurawina - 5 dag
  • Majonez - 2 łyżki
  • Musztarda - 2 łyżki
  • Przyprawa do kurczaka
  • Sól, pieprz czarny mielony
  • Olej do smażenia
5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kieszonki z filetem z kurczaka

Przygotowanie

  1. Filet z kurczaka pokroić w plastry, doprawić solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka, pozostawić na 1 godz. U mnie wyszło 5 plastrów.

  2. Cebulę obrać, pokroić w piórka. Pieczarki obrać, pokroić. Na patelni rozgrzać olej wrzucić cebulę, doprawić solą i pieprzem, smażyć 1 minutę.Dodać pieczarki, smażyć 3 minuty.

  3. Ciasto podzielić na wielkość plastrów na 10 szt. Na kawałku ciasta ułożyć plaster fileta.

  4. Musztardę wymieszać z majonezem i posmarować plaster.

  5. Ułożyć na nim plastry sera.

  6. Na serze pieczarki.

  7. Następnie pomidory i żurawiną

  8. Przykryć drugim plastrem ciasta i zlepić brzegi. Piekarnik rozgrzać do 190 stopni, wstawić kieszonki, piec 35 minut, aż ciasto będzie dobrze rumiane.

  9. Podawać z ziemniakami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń