Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche i aromatyczne danie obiadowe.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3756
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3806
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 380
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 701
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3756
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3806
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 380
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 701
Składniki
Filet z kurczaka pokroić w plastry, doprawić solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka, pozostawić na 1 godz. U mnie wyszło 5 plastrów.
Cebulę obrać, pokroić w piórka. Pieczarki obrać, pokroić. Na patelni rozgrzać olej wrzucić cebulę, doprawić solą i pieprzem, smażyć 1 minutę.Dodać pieczarki, smażyć 3 minuty.
Ciasto podzielić na wielkość plastrów na 10 szt. Na kawałku ciasta ułożyć plaster fileta.
Musztardę wymieszać z majonezem i posmarować plaster.
Ułożyć na nim plastry sera.
Na serze pieczarki.
Następnie pomidory i żurawiną
Przykryć drugim plastrem ciasta i zlepić brzegi. Piekarnik rozgrzać do 190 stopni, wstawić kieszonki, piec 35 minut, aż ciasto będzie dobrze rumiane.
Podawać z ziemniakami.