Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche i aromatyczne danie obiadowe.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336691
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4040
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423172
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2614
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336691
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4040
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423172
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2614
Składniki
Filet z kurczaka pokroić w plastry, doprawić solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka, pozostawić na 1 godz. U mnie wyszło 5 plastrów.
Cebulę obrać, pokroić w piórka. Pieczarki obrać, pokroić. Na patelni rozgrzać olej wrzucić cebulę, doprawić solą i pieprzem, smażyć 1 minutę.Dodać pieczarki, smażyć 3 minuty.
Ciasto podzielić na wielkość plastrów na 10 szt. Na kawałku ciasta ułożyć plaster fileta.
Musztardę wymieszać z majonezem i posmarować plaster.
Ułożyć na nim plastry sera.
Na serze pieczarki.
Następnie pomidory i żurawiną
Przykryć drugim plastrem ciasta i zlepić brzegi. Piekarnik rozgrzać do 190 stopni, wstawić kieszonki, piec 35 minut, aż ciasto będzie dobrze rumiane.
Podawać z ziemniakami.