Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, aromatyczne, idealne na niedzielny obiad...
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4590
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12394
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5686
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7049
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4590
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12394
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5686
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7049
Składniki
Fileta myjemy, rozkrajamy na cienkie plastry (2-3 z jednej sztuki) jak na schabowe. Delikatnie rozbijamy tłuczkiem. Doprawiamy z obu stron.
Pomidory i fetę kroimy w cienkie paski. Na każdym kotlecie układamy po kilka kawałków pomidorów i fety. Posypujemy ziołami prowansalskimi. Zwijamy w kieszonkę i spinamy wykałaczką.
Jajka rozkłóconym z odrobiną mleka. Kieszonki panierujemy kolejno: mąka - jajko - bułka i smażymy z obu stron na złoty kolor na oleju z dodatkiem zalewy z pomidorów. Smacznego!