Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne danie na piątek , szczególnie do pracy.
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 985
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 7222
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 985
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 7222
Składniki
Szpinak rozmrozić. Czosnek przecisnąć przez praskę. na patelni rozgrzać 1 łyżkę oleju włożyć czosnek a następnie szpinak, smażyć 1 minutę , doprawić solą i gałką muszkatołową i smażyć 2 minuty. Wystudzić.
Cebulę obrać , pokroić w kostkę. Pieczarki obrać pokroić. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju, wrzucić cebulę, smażyć 1 minutę, dodać pieczarki, doprawić solą i pieprzem , smażyć 4 minuty. Wystudzić. Łososia podzielić na 5 części. Serek pokroić na 5 plastrów.
Z ciasta francuskiego odcinać plastry smarować szpinakiem.
Na szpinak ułożyć porcję pieczarek.
Na pieczarki kawałek łososia.
Plasterek sera przekroić na połowę i ułożyć po obu stronach łososia.
Na wierzch po porcji żurawiny. Całość zlepić tworząc kieszonkę. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Jajko rozkłócić i posmarować kieszonki. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 25 minut lub dobrego zrumienienia ciasta.
Podawać z sosem czosnkowym lub jakim kto lubi.