Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne danie na piątek , szczególnie do pracy.
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 372
Szybki bigos z kapusty pekińskiej. U nas jako dodatek do kotletów z pstrąga.
Odsłon: 220
Sernik piernikowy to pyszna propozycja na świąteczny stół. Sernik jest pyszny...
Odsłon: 275
W Wielkopolsce na Wigilię podajemy zupę rybną i barszcz czerwony postny z usz...
Odsłon: 327
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 72
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 372
Szybki bigos z kapusty pekińskiej. U nas jako dodatek do kotletów z pstrąga.
Odsłon: 220
Sernik piernikowy to pyszna propozycja na świąteczny stół. Sernik jest pyszny...
Odsłon: 275
W Wielkopolsce na Wigilię podajemy zupę rybną i barszcz czerwony postny z usz...
Odsłon: 327
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 72
Składniki
Szpinak rozmrozić. Czosnek przecisnąć przez praskę. na patelni rozgrzać 1 łyżkę oleju włożyć czosnek a następnie szpinak, smażyć 1 minutę , doprawić solą i gałką muszkatołową i smażyć 2 minuty. Wystudzić.
Cebulę obrać , pokroić w kostkę. Pieczarki obrać pokroić. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju, wrzucić cebulę, smażyć 1 minutę, dodać pieczarki, doprawić solą i pieprzem , smażyć 4 minuty. Wystudzić. Łososia podzielić na 5 części. Serek pokroić na 5 plastrów.
Z ciasta francuskiego odcinać plastry smarować szpinakiem.
Na szpinak ułożyć porcję pieczarek.
Na pieczarki kawałek łososia.
Plasterek sera przekroić na połowę i ułożyć po obu stronach łososia.
Na wierzch po porcji żurawiny. Całość zlepić tworząc kieszonkę. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Jajko rozkłócić i posmarować kieszonki. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 25 minut lub dobrego zrumienienia ciasta.
Podawać z sosem czosnkowym lub jakim kto lubi.