Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie z kuchni szwajcarskiej , ale i Austriacy też lubią :)
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1361
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1361
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Składniki
Ciasto rozmroziłem w temperaturze pokojowej. Jajka utarłem mikserem ze śmietaną i szczyptą soli, doprawiłem do smaku gałką i pieprzem. Dodałem ser Emmentaler i ser kozi, które starłem na grubej tarce oraz pokrojony w kosteczkę Roquefort. Wymieszałem. Blaszkę wyłożyłem pergaminem, rozłożyłem ciasto, uformowałem wysoki brzeg. Ciasto nakłułem widelcem. Wylałem masę jajeczno-serową, piekłem 35 minut w temperaturze 200 stopni C. Po ok. 20 minutach przykryłem ciasto pergaminem. Przed podaniem posypałem oregano.