Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo ostre!
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 24
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 40
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 159
Jeśli lubicie pikle, powinniście koniecznie zrobić ogórki kanapkowe z tego pr...
Odsłon: 10984
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 24
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 40
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 159
Jeśli lubicie pikle, powinniście koniecznie zrobić ogórki kanapkowe z tego pr...
Odsłon: 10984
Składniki
Wymieszać razem kurczaka, imbir, sos sojowy i czarny pieprz.
Na patelni rozgrzać olej, dodać pora i czosnek. Czosnek wyjąć, kiedy się zrumieni, pora - kiedy zacznie się karmelizować. Do tego samego oleju wrzucić łyżkę płatków chili, chwilę przesmażyć, olej odcedzić przez sitko.
Białko i skrobię wymieszać z kurczakiem i zagnieść jak ciasto. Wkładać na rozgrzany olej po kawałku, smażyć z każdej strony, wyjąć na sito.
Na innej patelni rozgrzać wcześniej aromatyzowany olej i przesmażyć: surowe chili, cebulę, dymkę.
Dodać sos: sos sojowy - 1 łyżka woda - 2 łyżki 1 łyżeczka octu 1 łyżeczka skrobi (ziemniaczanej lub kukurydzianej) 2 łyżki syropu ryżowego Do warzyw dodać kurczaka oraz por i czosnek z aromatyzowania oleju. Wszystko wymieszać i podlać olejem sezamowym. Podawać.