Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo ostre!
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 183
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4400
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11958
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6812
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5607
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 183
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4400
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11958
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6812
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5607
Składniki
Wymieszać razem kurczaka, imbir, sos sojowy i czarny pieprz.
Na patelni rozgrzać olej, dodać pora i czosnek. Czosnek wyjąć, kiedy się zrumieni, pora - kiedy zacznie się karmelizować. Do tego samego oleju wrzucić łyżkę płatków chili, chwilę przesmażyć, olej odcedzić przez sitko.
Białko i skrobię wymieszać z kurczakiem i zagnieść jak ciasto. Wkładać na rozgrzany olej po kawałku, smażyć z każdej strony, wyjąć na sito.
Na innej patelni rozgrzać wcześniej aromatyzowany olej i przesmażyć: surowe chili, cebulę, dymkę.
Dodać sos: sos sojowy - 1 łyżka woda - 2 łyżki 1 łyżeczka octu 1 łyżeczka skrobi (ziemniaczanej lub kukurydzianej) 2 łyżki syropu ryżowego Do warzyw dodać kurczaka oraz por i czosnek z aromatyzowania oleju. Wszystko wymieszać i podlać olejem sezamowym. Podawać.