Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak zwane ''fish n chips''. Łatwe i proste do zrobienia, nasyci i zadowoli każdego!
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 103
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22305
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 140
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 103
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22305
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 140
Składniki
Przygotować frytki: Jeśli decydujemy się je smażyć możemy całość gotowania robić równolegle. Jeśli wolimy frytki beztłuszczowe np. z piekarnika, należy wcześniej rozgrzać piekarnik i wstawić frytki przed przygotowaniem ryby. Pozwoli nam to skończyć frytki i rybę aby wszystko było ciepłe. Filet umyć, zostawić na desce do wyschnięcia lub odsączyć wodę ręcznikiem kuchennym. Przygotować głębokie naczynie na jajko, dwie deski jedna na ryby, druga na mąkę i przyprawy.
Filety oprószyć ziołami, a następnie mąką. Zanurzyć w jajku i lekko dźgać widelcem.
Na głębokiej patelni, rozgrzewamy olej słonecznikowy aż olej zacznie lekko skwierczeć. Delikatnie i dokładnie nakładamy filet na patelnię, uważając by się nie poparzyć. Smażymy na średnim ogniu przez 6 minut.
Podawać od razu razem z frytkami i ulubioną surówką.