Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak zwane ''fish n chips''. Łatwe i proste do zrobienia, nasyci i zadowoli każdego!
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 56
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 779
Dziś do pracy.
Odsłon: 276
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1714
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 56
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 779
Dziś do pracy.
Odsłon: 276
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1714
Składniki
Przygotować frytki: Jeśli decydujemy się je smażyć możemy całość gotowania robić równolegle. Jeśli wolimy frytki beztłuszczowe np. z piekarnika, należy wcześniej rozgrzać piekarnik i wstawić frytki przed przygotowaniem ryby. Pozwoli nam to skończyć frytki i rybę aby wszystko było ciepłe. Filet umyć, zostawić na desce do wyschnięcia lub odsączyć wodę ręcznikiem kuchennym. Przygotować głębokie naczynie na jajko, dwie deski jedna na ryby, druga na mąkę i przyprawy.
Filety oprószyć ziołami, a następnie mąką. Zanurzyć w jajku i lekko dźgać widelcem.
Na głębokiej patelni, rozgrzewamy olej słonecznikowy aż olej zacznie lekko skwierczeć. Delikatnie i dokładnie nakładamy filet na patelnię, uważając by się nie poparzyć. Smażymy na średnim ogniu przez 6 minut.
Podawać od razu razem z frytkami i ulubioną surówką.