Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczne czeskie knedliki są bardzo podobne do naszych leniwych klusek, różnią się jedynie dodatkiem kaszy manny. W smaku przepyszne, bardzo delikatne, idealne z masłem i cukrem, jaki również jako dodatek do gulaszu.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11993
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1331
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12658
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3971
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11993
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1331
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12658
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3971
Składniki
Ziemniaki obieramy i ścieramy na tarce o małych oczkach. Do ziemniaków dodajemy mąkę, jajko, kaszę mannę i sól.
Zagniatamy ciasto. Ciasto powinno się lekko lepić.
Tak przygotowane ciasto kroimy na mniejsze kawałki i podsypując maka formujemy cienki wałek, który kroimy w około 3 cm prostokąciki.
Tak przygotowane knedliki wrzucamy na wrzącą, osoloną wodę i gotujemy 3-4 minutki od wypłynięcia. Tak aby nam się nie rozgotowały. Po ugotowaniu, odcedzamy i przelewamy zimną wodą.
Podajemy na gorąco polane masłem i obsypane cukrem. Smacznego !!!
;-D
;-)))