Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Apetyczna propozycja na obiad dla całej rodziny.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5475
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 977
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11924
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5111
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1401
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5475
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 977
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11924
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5111
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1401
Składniki
Pałki umyć.
Przyprawy (bez cukru) wymieszać z oliwą i natrzeć mięso. Włożyć do naczynia żaroodpornego i wstawić na noc do lodówki.
Mięso piec w nagrzanym piekarniku 180 stopni przez 30 minut pod przykryciem, następnie przez kolejne 30 minut bez przykrywki. Po 60 minutach naczynie wyciągnąć z pieca i zlać do miseczki tłuszcz, dodać cukier i mieszać aż się rozpuści. Polać płynem kurczaka i piec jeszcze przez 20 minut. SMACZNEGO!