Do góry

Dania główne Przepis na:

Klasyczne spaghetti

Klasyczne spaghetti

Autor:

Przepisów i artykułów: 296 Ocena: 4506

Dodano:

Odsłon: 4966

Dzisiaj zapraszam na spaghetti zrobione przez mojego Męża :) Prostota, szybkość, a przede wszystkim niezapomniany smak to cechy, którymi można opisać to danie.

Składniki

  • Makaron spaghetti 20 dag
  • Mięso mielone 30 dag
  • Przecier pomidorowy 50 dag
  • Czosnek 3-4 ząbki
  • Cebula 1 szt.
  • Oregano suszone 2 łyżeczki
  • Bazylia suszona 2 łyżeczki
  • Sól
  • Pieprz
  • Oregano świeże
  • Bazylia świeża
  • Olej rzeoakowy 2 łyżki
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Klasyczne spaghetti

Przygotowanie

  1. Cebulę obrać i drobno pokroić, czosnek obrać i przecisnąć przez praskę.

  2. Na rozgrzanym oleju podsmażyć cebulę i czosnek. Dodać doprawione mięso mielone i smażyć do miękkości.

  3. Następnie wlać przecier pomidorowy, wsypać oregano suszone i bazylię suszoną, doprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać i zagotować.

  4. W osolonej wodzie ugotować makaron al dente wg opisu na opakowaniu. Gotowy makaron odcedzić i dodać do sosu. Wszystko dokładnie wymieszać i jeszcze raz zagotować.

  5. Danie posypać świeżą bazylią i oregano.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń