Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne danie na obiad.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 697
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 45
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 203
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 70
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 250
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 413
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 697
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 45
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 203
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 70
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 250
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 413
Składniki
Wykonanie sosu: Cebulę, czosnek obrać, posiekać i zeszklić na oliwie, dodać rozmrożone grzyby, wlać bulion, dodać listek laurowy, ziele angielskie, doprawić solą i pieprzem do smaku i dusić pod przykryciem na wolnym ogniu przez 20 minut. Wykonanie klopsów: Mięso połączyć z namoczoną w mleku i odciśniętą bułką, jajkiem, żółtym serem. Przyprawić ziołami sola i pieprzem i dokładnie wyrobić masę. Formować zgrabne klopsiki wielkości orzecha włoskiego. Następnie klopsy obtaczać w mące i obsmażyć z każdej strony na rumiano. Usmażone klopsy włożyć do przygotowanego sosu i dusić pod przykryciem około 15 minut. Dodać śmietanę wymieszaną z łyżką maki, zagotować i posypać posiekanym koperkiem. Podawać z ziemniakami lub grubym makaronem.