Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne danie na obiad.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12735
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1444
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13935
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5808
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12735
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1444
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13935
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5808
Składniki
Wykonanie sosu: Cebulę, czosnek obrać, posiekać i zeszklić na oliwie, dodać rozmrożone grzyby, wlać bulion, dodać listek laurowy, ziele angielskie, doprawić solą i pieprzem do smaku i dusić pod przykryciem na wolnym ogniu przez 20 minut. Wykonanie klopsów: Mięso połączyć z namoczoną w mleku i odciśniętą bułką, jajkiem, żółtym serem. Przyprawić ziołami sola i pieprzem i dokładnie wyrobić masę. Formować zgrabne klopsiki wielkości orzecha włoskiego. Następnie klopsy obtaczać w mące i obsmażyć z każdej strony na rumiano. Usmażone klopsy włożyć do przygotowanego sosu i dusić pod przykryciem około 15 minut. Dodać śmietanę wymieszaną z łyżką maki, zagotować i posypać posiekanym koperkiem. Podawać z ziemniakami lub grubym makaronem.