Do góry

Dania główne Przepis na:

Klops wieprzowy z mozzarellą

Klops wieprzowy z mozzarellą

Autor:

Przepisów i artykułów: 2380 Ocena: 15363

Dodano:

Odsłon: 16160

Babcia Stefcia z Bieszczad zrobiła go na obiad w dniu Wszystkich Świętych

Składniki

  • Mięso wieprzowe mielone ½ kg
  • Bułka czerstwa 2 szt.
  • Jajka 2 szt.
  • Czosnek 4 ząbki
  • Cebula biała 1 szt.
  • Tymianek suszony 1 łyżka
  • Mozzarella 10 dag
  • Sól i pieprz do smaku
  • Olej sezamowy
  • Tymianek świeży
5-6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Mięso wymieszać z zmiażdżonym czosnkiem, z posiekaną drobno cebulą, namoczoną i odciśniętą bułką, jajkami, tymiankiem suszonym, solą i pieprzem do smaku. Starannie wymieszać, uformować klops, ułożyć w formie posmarowanej olejem. Piec w temperaturze 180 stopni około 35-40minut. Po tym czasie rozłożyć odsączoną, pokrojoną mozzarellę i dopiec jeszcze 10 minut. Ozdobić świeżym tymiankiem i podawać do drugiego dania.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń