Dania główne Przepis na:
Klops wieprzowy z mozzarellą

Przepisów i artykułów: 2380 Ocena: 15363
Dodano: 01.11.2019
Odsłon: 16160
Składniki
- Mięso wieprzowe mielone ½ kg
- Bułka czerstwa 2 szt.
- Jajka 2 szt.
- Czosnek 4 ząbki
- Cebula biała 1 szt.
- Tymianek suszony 1 łyżka
- Mozzarella 10 dag
- Sól i pieprz do smaku
- Olej sezamowy
- Tymianek świeży
5-6 os. | 60 min | łatwe | przystępne |
Przygotowanie
-
Wykonanie:
Mięso wymieszać z zmiażdżonym czosnkiem, z posiekaną drobno cebulą, namoczoną i odciśniętą bułką, jajkami, tymiankiem suszonym, solą i pieprzem do smaku. Starannie wymieszać, uformować klops, ułożyć w formie posmarowanej olejem. Piec w temperaturze 180 stopni około 35-40minut. Po tym czasie rozłożyć odsączoną, pokrojoną mozzarellę i dopiec jeszcze 10 minut. Ozdobić świeżym tymiankiem i podawać do drugiego dania.
Komentarze do przepisu (0)