Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nasz dzisiejszy obiad...
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 4988
Briam – grecka zapiekanka – to wspaniałe danie kuchni śródziemnomorskiej, któ...
Odsłon: 5303
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 124
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18798
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7227
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 4988
Briam – grecka zapiekanka – to wspaniałe danie kuchni śródziemnomorskiej, któ...
Odsłon: 5303
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 124
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18798
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7227
Składniki
Pory pokroić w półplasterki. W rondelku rozgrzać masło, wrzucić pory, dusić 5 minut. Następnie dodać serek topiony, całość podgrzewać jeszcze chwilę, aż serek nam się rozpuści. Farsz doprawić solą i pieprzem, przestudzić.
Bułkę tartą zalać mlekiem. Cebulę i czosnek pokroić w drobną kosteczkę. Do mięsa mielonego dodać: jajko, cebulę, czosnek, bułkę namoczoną w mleku i musztardę. Mięso przyprawić solą i pieprzem, dokładnie wyrobić na gładką, jednolitą masę. Przygotować kawałek folii spożywczej, posypać go odrobiną bułki tartej. Na folię wyłożyć masę mięsną, z której następnie należy uformować prostokąt o wymiarach 30x25 cm. Na warstwie mięsa rozprowadzić równomiernie farsz porowy i pomagając sobie folią, zwinąć mięso w roladę. Klops włożyć do posmarowanej tłuszczem brytfanny (najlepiej typu: keksówka). Piec około godziny w temperaturze 200 stopni.
Smacznego.