Do góry

Dania główne Przepis na:

Klopsiki

Klopsiki

Autor:

Przepisów i artykułów: 482 Ocena: 6903

Dodano:

Odsłon: 5296

danie to fukcjonuje też pod nazwą bigos cygański, choć zupełnie nie wiem skąd taka nazwa,

Składniki

  • na klopsiki: mięso mielone wp ok 50 dag
  • jajka 1-2 szt
  • bułka tarta 2 łyżki
  • sol, pieprz
  • na sos: pieczarki ok 50 dag
  • ogórki konserwowe 2-3 szt
  • papryka czerwona 1 szt
  • cebula 1 szt
  • oregano, bazylia
  • sol, pieprz, sos sojowy
  • olej
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Klopsiki

Przygotowanie

  1. 1. do mięsa dodać jajko, sol, pieprz, bułke tartą, wyrobić, uformować małe klopsiki, usmażyć na oleju,
    2. pieczarki umyć, pokroić,
    3. rozgrzać olej, dodać posiekaną cebulę i pieczarki oraz pokrojona paprykę, chwilę dusić, dodać pomidory w puszce i ewent. koncentrat, pokrojone ogórki, doprawić solą, pieprzem i sosem sojowym, dodać zioła,
    4. do sosu włozyć klopsiki, dusić ok 10 min,





    smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń