Do góry

Dania główne Przepis na:

Klopsiki cielęce z rodzynkami

Klopsiki cielęce z rodzynkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 946 Ocena: 17733

Dodano:

Odsłon: 38

Kupiłem zmieloną cielęcinę. I co z niej zrobić ? Delikatne mięso połączyłem z rodzynkami. Polecam.

Składniki

  • 500g mielonej cielęciny1 mała cebula,
  • 1 jajko
  • 2 łyżki natki pietruszki,
  • 50 g drobnych rodzynek,
  • 50 g migdałów w słupkach
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia
  • masło
  • sos : 200 ml gęstego jogurtu
  • kumin
  • Ppeprz cayenne
  • sok z cytryny
  • mały ząbek czosnku
1-2 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Klopsiki cielęce z rodzynkami

Przygotowanie

  1. Cebulę bardzo drobno posiekałem, wymieszałem w misce z mięsem, jajkiem, posiekaną natką pietruszki, rodzynkami oraz migdałami podprażonymi na suchej patelni. Wilgotnymi dłońmi uformowałem małe kulki. Smażyłem na oleju na złoty kolor, osączyłem na ręcznikach papierowych z nadmiaru tłuszczu.
    Podawałem na ciepło, razem kaszą gryczaną i sosem.

  2. Sos: jogurt wymieszałem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, doprawiłem do smaku sokiem z cytryny, pieprzem cayenne i kuminem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

konhambos 24 września To moze byc fajny smak.

P.S. troche za duzo migdalów Ci sie wydrukowalo, ktos moze to wziasc doslownie :)
Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń