Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robię je najczęściej dla dzieci, które za nimi przepadają.
Naleśniki cytrynowe mają cytrusowy smak i aromat. Świetnie nadają się na słod...
Odsłon: 1259
Kopytka jaglane z pomidorowym sosem to świetny pomysł na codzienny obiad. Wyc...
Odsłon: 1452
Naleśniki cytrynowe mają cytrusowy smak i aromat. Świetnie nadają się na słod...
Odsłon: 1259
Kopytka jaglane z pomidorowym sosem to świetny pomysł na codzienny obiad. Wyc...
Odsłon: 1452
Składniki
Mięso ugotować. Obrać z kości i skóry. Wywar zachować, będzie nam potrzebny. Cebulę zeszklić na maśle. Zmielić razem z bułką i czosnkiem.Połączyć z mielonym mięsem. Dodać resztę składników. Wyrabiać długo aż masa stanie się gładka i lśniąca. Uformować klopsiki i wrzucić na wrzący wywar, w którym gotowało się mięso. Gotować 10 minut. Podałam z ziemniakami i sałatką z pieczonych buraczków z dodatkiem sera fety. Udekorowałam liśćmi sałaty.