Do góry

Dania główne Przepis na:

Klopsiki drobiowe

Klopsiki drobiowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 526 Ocena: 5066

Dodano:

Odsłon: 2948

Robię je najczęściej dla dzieci, które za nimi przepadają.

Składniki

  • 600-700 g mięsa drobiowego
  • 2-3 łyżki tartej bułki
  • 1 średnia cebula
  • 1 całe jajko
  • 1 łyżka masła
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 1/4 szklanki mięsnego wywaru
  • sól, pieprz, przyprawa podlaska do drobiu
  • 1 łyżeczka musztardy sarepskiej
  • 1 łyżeczka majonezu
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Klopsiki drobiowe

Przygotowanie

  1. Mięso ugotować. Obrać z kości i skóry. Wywar zachować, będzie nam potrzebny.
    Cebulę zeszklić na maśle.
    Zmielić razem z bułką i czosnkiem.Połączyć z mielonym mięsem.
    Dodać resztę składników.
    Wyrabiać długo aż masa stanie się gładka i lśniąca.
    Uformować klopsiki i wrzucić na wrzący wywar, w którym gotowało się mięso.
    Gotować 10 minut.
    Podałam z ziemniakami i sałatką z pieczonych buraczków z dodatkiem sera fety. Udekorowałam liśćmi sałaty.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń