Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie zgodne z Dietą Dukana (Faza I i II), pyszne w smaku, nietłuste i szybkie do zrobienia :)
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113058
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 437
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 785
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113058
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 437
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 785
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Składniki
Klopsiki: Mięso mieszamy z jajkiem, zmielonymi na mąkę otrębami, posiekaną pietruszką, cebulką i 1 zgniecionym ząbkiem czosnku, pieprzem i niewielką ilością soli. Formujemy z nich niewielkie kulki. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i układamy klopsiki, zapiekamy w temp. 200 st. C (z termoobiegiem 180) i najlepiej z funkcją grilla, przez około 20-25 minut, aż będą rumiane. W połowie czasu pieczenia przewracamy klopsiki na drugą stronę.
Dip: Jogurt naturalny mieszamy z 1 zgniecionym ząbkiem czosnku, ulubioną mieszanką ziół, pieprzem i szczyptą soli. Klopsiki podajemy z dipem. Osobom, które nie stosują diety, do tego dania polecam pieczone ćwiartki ziemniaków :) Smacznego! Maj, 2010r.