Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie zgodne z Dietą Dukana (Faza I i II), pyszne w smaku, nietłuste i szybkie do zrobienia :)
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 745
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424874
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10670
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336945
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 745
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424874
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10670
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336945
Składniki
Klopsiki: Mięso mieszamy z jajkiem, zmielonymi na mąkę otrębami, posiekaną pietruszką, cebulką i 1 zgniecionym ząbkiem czosnku, pieprzem i niewielką ilością soli. Formujemy z nich niewielkie kulki. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i układamy klopsiki, zapiekamy w temp. 200 st. C (z termoobiegiem 180) i najlepiej z funkcją grilla, przez około 20-25 minut, aż będą rumiane. W połowie czasu pieczenia przewracamy klopsiki na drugą stronę.
Dip: Jogurt naturalny mieszamy z 1 zgniecionym ząbkiem czosnku, ulubioną mieszanką ziół, pieprzem i szczyptą soli. Klopsiki podajemy z dipem. Osobom, które nie stosują diety, do tego dania polecam pieczone ćwiartki ziemniaków :) Smacznego! Maj, 2010r.