Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne klopsiki o delikatnym smaku w smacznym sosie koperkowym. Tak przygotowane na pewno zadowolą każde podniebienie.
patelnia, miska, nóż, rondel, garnuszek, widelec,
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 648
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2810
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 925
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1679
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14555
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 648
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2810
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 925
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1679
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14555
Składniki
Mięso mielone indycze dokładnie wymieszać z jajkiem, przyprawami, dodać obraną, drobno posiekaną cebulę oraz drobno posiekany czosnek. Wymieszać z tartą bułką. Następnie formować klopsiki ciut większe od orzecha włoskiego, obtoczyć w mące. Klopsiki najpierw lekko podpiec na gorącym oleju, a następnie wrzucić do gorącego rosołu i gotować kilka minut. Po ugotowaniu klopsiki wyjąc na sitko, przestudzić. Koperek oczyścić, opłukać i drobniutko posiekać. Śmietanę rozprowadzić z mąką, szczyptą soli oraz wystudzonym wywarem, w którym gotowały się pulpeciki, dolać do pozostałego wywaru starannie mieszając i jeszcze chwile pogotować. Dodać posiekany koperek, doprawić do smaku pieprzem, solą. Do gotowego sosu włożyć pulpeciki, całość jeszcze chwile podgrzewać. Podawać z ziemniaczkami.