Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na prosty szybki obiad. Klopsiki mogą być z mięsa drobiowego lub wieprzowego, wyszły pyszne, mięciutkie, idealne do kaszy, ryżu, ziemniaków lub makaronu.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19296
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13058
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1708
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232159
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19296
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13058
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1708
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232159
Składniki
Cebulę drobno pokroić i zeszklić na odrobinie oleju i masła. Wystudzić. Mięso wymieszać z bułką tartą, wystudzoną cebulą, musztardą, jajkiem, doprawić solą i pieprzem. Wilgotnymi lub natłuszczonymi rękami uformować małe kulki. Klopsiki smażyć na tej samej patelni, można dodać trochę tłuszczu. Obsmażone klopsiki zalać wodą wymieszaną z przecierem pomidorowym, wymieszać, można jeszcze doprawić solą i pieprzem. Patelnię przykryć pokrywą i dusić do miękkości ok. 20-30 minut (w zależności od mięsa). W międzyczasie ugotować ryż lub kaszę itp. Obiad gotowy :-) SMACZNEGO!!!