Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na prosty szybki obiad. Klopsiki mogą być z mięsa drobiowego lub wieprzowego, wyszły pyszne, mięciutkie, idealne do kaszy, ryżu, ziemniaków lub makaronu.
Przepis dnia
Jeśli szukasz dania, które zachwyci swoim aromatem i wyjątkową kremową konsys...
Odsłon: 4401
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 1110
Polecam.
Odsłon: 640
Przepis dnia
Jeśli szukasz dania, które zachwyci swoim aromatem i wyjątkową kremową konsys...
Odsłon: 4401
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 1110
Polecam.
Odsłon: 640
Składniki
Cebulę drobno pokroić i zeszklić na odrobinie oleju i masła. Wystudzić. Mięso wymieszać z bułką tartą, wystudzoną cebulą, musztardą, jajkiem, doprawić solą i pieprzem. Wilgotnymi lub natłuszczonymi rękami uformować małe kulki. Klopsiki smażyć na tej samej patelni, można dodać trochę tłuszczu. Obsmażone klopsiki zalać wodą wymieszaną z przecierem pomidorowym, wymieszać, można jeszcze doprawić solą i pieprzem. Patelnię przykryć pokrywą i dusić do miękkości ok. 20-30 minut (w zależności od mięsa). W międzyczasie ugotować ryż lub kaszę itp. Obiad gotowy :-) SMACZNEGO!!!