Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na prosty szybki obiad. Klopsiki mogą być z mięsa drobiowego lub wieprzowego, wyszły pyszne, mięciutkie, idealne do kaszy, ryżu, ziemniaków lub makaronu.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 161
Czasami można znaleźć bardzo apetyczne rzodkwie, są idealne do surówek.
Odsłon: 99
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 161
Czasami można znaleźć bardzo apetyczne rzodkwie, są idealne do surówek.
Odsłon: 99
Składniki
Cebulę drobno pokroić i zeszklić na odrobinie oleju i masła. Wystudzić. Mięso wymieszać z bułką tartą, wystudzoną cebulą, musztardą, jajkiem, doprawić solą i pieprzem. Wilgotnymi lub natłuszczonymi rękami uformować małe kulki. Klopsiki smażyć na tej samej patelni, można dodać trochę tłuszczu. Obsmażone klopsiki zalać wodą wymieszaną z przecierem pomidorowym, wymieszać, można jeszcze doprawić solą i pieprzem. Patelnię przykryć pokrywą i dusić do miękkości ok. 20-30 minut (w zależności od mięsa). W międzyczasie ugotować ryż lub kaszę itp. Obiad gotowy :-) SMACZNEGO!!!