Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klopsiki w sosie własnym, to świetny pomysł na obiad z mięsa mielonego dla całej rodziny.
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 449
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8672
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2999
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 952
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 449
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8672
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2999
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 952
Składniki
Bułkę namaczamy w mleku i rozgniatamy.
Do bułki dodajemy mięso, posiekaną drobno jedną cebulę, jajko oraz przyprawy. Całość mieszamy, jeżeli masa jest rzadka dodajemy dwie łyżki bułki tartej.
Formujemy małe klopsiki.
Rozgrzewamy na patelni olej. Smażymy pulpety na złoty kolor z dwóch stron. Zdejmujemy z patelni i smażymy kolejną partię. W międzyczasie kroimy drobno drugą celulę.
Na patelni po klopsikach szklimy cebulę. Dodajemy mąkę i przesmażamy. Powoli wlewamy bulion cały czas mieszając. Doprowadzamy do wrzenia.
Do sosu dodajemy klopsiki, zmniejszamy ogień i gotujemy przez 10 minut. Tak przygotowane pulpeciki możemy podawać wg gustu z ziemniakami, kaszą lub makaronem. Gotowe… Smacznego