Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klopsiki w sosie własnym, to świetny pomysł na obiad z mięsa mielonego dla całej rodziny.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 57
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 170
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2829
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4206
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 57
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 170
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2829
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4206
Składniki
Bułkę namaczamy w mleku i rozgniatamy.
Do bułki dodajemy mięso, posiekaną drobno jedną cebulę, jajko oraz przyprawy. Całość mieszamy, jeżeli masa jest rzadka dodajemy dwie łyżki bułki tartej.
Formujemy małe klopsiki.
Rozgrzewamy na patelni olej. Smażymy pulpety na złoty kolor z dwóch stron. Zdejmujemy z patelni i smażymy kolejną partię. W międzyczasie kroimy drobno drugą celulę.
Na patelni po klopsikach szklimy cebulę. Dodajemy mąkę i przesmażamy. Powoli wlewamy bulion cały czas mieszając. Doprowadzamy do wrzenia.
Do sosu dodajemy klopsiki, zmniejszamy ogień i gotujemy przez 10 minut. Tak przygotowane pulpeciki możemy podawać wg gustu z ziemniakami, kaszą lub makaronem. Gotowe… Smacznego