Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klopsiki w sosie własnym, to świetny pomysł na obiad z mięsa mielonego dla całej rodziny.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11527
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4997
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1234
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10131
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1496
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11527
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4997
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1234
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10131
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1496
Składniki
Bułkę namaczamy w mleku i rozgniatamy.
Do bułki dodajemy mięso, posiekaną drobno jedną cebulę, jajko oraz przyprawy. Całość mieszamy, jeżeli masa jest rzadka dodajemy dwie łyżki bułki tartej.
Formujemy małe klopsiki.
Rozgrzewamy na patelni olej. Smażymy pulpety na złoty kolor z dwóch stron. Zdejmujemy z patelni i smażymy kolejną partię. W międzyczasie kroimy drobno drugą celulę.
Na patelni po klopsikach szklimy cebulę. Dodajemy mąkę i przesmażamy. Powoli wlewamy bulion cały czas mieszając. Doprowadzamy do wrzenia.
Do sosu dodajemy klopsiki, zmniejszamy ogień i gotujemy przez 10 minut. Tak przygotowane pulpeciki możemy podawać wg gustu z ziemniakami, kaszą lub makaronem. Gotowe… Smacznego