Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klopsiki w sosie własnym, to świetny pomysł na obiad z mięsa mielonego dla całej rodziny.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 174
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3924
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 314
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 801
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 174
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3924
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 314
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 801
Składniki
Bułkę namaczamy w mleku i rozgniatamy.
Do bułki dodajemy mięso, posiekaną drobno jedną cebulę, jajko oraz przyprawy. Całość mieszamy, jeżeli masa jest rzadka dodajemy dwie łyżki bułki tartej.
Formujemy małe klopsiki.
Rozgrzewamy na patelni olej. Smażymy pulpety na złoty kolor z dwóch stron. Zdejmujemy z patelni i smażymy kolejną partię. W międzyczasie kroimy drobno drugą celulę.
Na patelni po klopsikach szklimy cebulę. Dodajemy mąkę i przesmażamy. Powoli wlewamy bulion cały czas mieszając. Doprowadzamy do wrzenia.
Do sosu dodajemy klopsiki, zmniejszamy ogień i gotujemy przez 10 minut. Tak przygotowane pulpeciki możemy podawać wg gustu z ziemniakami, kaszą lub makaronem. Gotowe… Smacznego