Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klopsiki z ryżem to danie superłatwe w przygotowaniu, idealnie doprawione i dobrze zbilansowane w składniki odżywcze. Podawaj je z dodatkiem lekkiej sałatki, by otrzymać letni obiad dla całej rodziny.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1191
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 222
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2235
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4300
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1191
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 222
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2235
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4300
Składniki
Cebulę bardzo drobno posiekaj.
W misce wymieszaj mielone mięso, ryż, czosnek, cebulkę, sól, pieprz, cukier i cebulę. Dobrze wymieszaj całość do uzyskania jednolitej masy.
Dodaj jajko i mieszaj całość do połączenia.
Na patelni rozgrzej cienką warstwę oliwy z oliwek. Z masy mięsnej formuj niewielkie kulki wielkości orzecha włoskiego. Obsmaż je ze wszystkich stron na rozgrzanym tłuszczu. Przenieś je następnie do naczynia do zapiekania.
W osobnej misce wymieszaj wodę, bulion wołowy i passatę pomidorową. Mieszaniną zalej klopsiki.
Naczynie żaroodporne przykryj szczelnie folią aluminiową i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 st. Celsjusza. Piecz danie przez ok. 30 minut.
Po tym czasie zdejmij folię aluminiową i piecz danie przez kolejne 20-25 minut, aż mięso będzie całkowicie ugotowane.
Klopsiki z ryżem podawaj na ciepło, polane wytworzonym sosem pomidorowym.
Przechowuj je w lodówce, w szczelnie zamkniętym pojemniku i zużyj w ciągu 3 dni.