Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klopsiki z ryżem to danie superłatwe w przygotowaniu, idealnie doprawione i dobrze zbilansowane w składniki odżywcze. Podawaj je z dodatkiem lekkiej sałatki, by otrzymać letni obiad dla całej rodziny.
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2503
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2833
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101963
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6345
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2503
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2833
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101963
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6345
Składniki
Cebulę bardzo drobno posiekaj.
W misce wymieszaj mielone mięso, ryż, czosnek, cebulkę, sól, pieprz, cukier i cebulę. Dobrze wymieszaj całość do uzyskania jednolitej masy.
Dodaj jajko i mieszaj całość do połączenia.
Na patelni rozgrzej cienką warstwę oliwy z oliwek. Z masy mięsnej formuj niewielkie kulki wielkości orzecha włoskiego. Obsmaż je ze wszystkich stron na rozgrzanym tłuszczu. Przenieś je następnie do naczynia do zapiekania.
W osobnej misce wymieszaj wodę, bulion wołowy i passatę pomidorową. Mieszaniną zalej klopsiki.
Naczynie żaroodporne przykryj szczelnie folią aluminiową i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 st. Celsjusza. Piecz danie przez ok. 30 minut.
Po tym czasie zdejmij folię aluminiową i piecz danie przez kolejne 20-25 minut, aż mięso będzie całkowicie ugotowane.
Klopsiki z ryżem podawaj na ciepło, polane wytworzonym sosem pomidorowym.
Przechowuj je w lodówce, w szczelnie zamkniętym pojemniku i zużyj w ciągu 3 dni.