Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybki i łatwy w przygotowaniu, smaczny obiad
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11294
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4944
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1139
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9842
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1460
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11294
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4944
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1139
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9842
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1460
Składniki
Mięso przełożyć do miski, dodać jajko, pokrojone w kostkę suszone pomidory, troche bułki tartej i ewentualnie trochę wody, przyprawić solą, pieprzem i ostrą papryką. Dokładnie wymieszać. Uformować małe klopsiki i smażyć ze wszystkich stron do zbrązowienia. Przełozyć do naczynia żaroodpornego. Na tej samej patelni przesmażyć do zrumienienia cebulę i czosnek pokrojone w kostkę. Dodać pomidory z puszki i gotować kilka minut. Sos doprawić solą, pieprzem i bazylią. Gotowym sosem zalać klopsy i piec w temp. 180 stopni ok. 30 - 35 min. Podawać z ziemniakami, kaszą jaglaną lub ryżem. Smacznego :-)