Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne klopsiki z mięsa mielonego wołowo-wieprzowego z kawałkiem papryki wewnątrz - przekrojone na pół klopsiki zachęcają do konsumpcji paprykowym uśmiechem:) Najlepiej smakują podane z buraczkami i ziemniakami.
Przepis na lekkie placuszki z twarogiem i jabłkami bez cukru.
Odsłon: 831
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1441
Przepis na lekkie placuszki z twarogiem i jabłkami bez cukru.
Odsłon: 831
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1441
Składniki
Cebulę i czosnek obieramy, drobno siekamy, przesmażamy na rozgrzanym na patelni tłuszczu i studzimy. Mięso mielone przekładamy do miseczki, dodajemy jajko, bułkę tartą, czosnek z cebulą i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i papryką mieloną. Dokładnie wyrabiamy. Paprykę myjemy, osuszamy, oczyszczamy z nasion i kroimy na kawałki. Porcje mięsa mielonego układamy na dłoni, rozklepujemy na płaski placek, układamy kawałek papryki i formujemy klopsa - tak by papryka była w środku /jeśli będzie wystawać będzie się przypalać podczas smażenia/ Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i smażymy na nim klopsiki na złoty kolor z wszystkich stron. Podajemy z ziemniakami i buraczkami lub surówką.