Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne klopsiki z mięsa mielonego wołowo-wieprzowego z kawałkiem papryki wewnątrz - przekrojone na pół klopsiki zachęcają do konsumpcji paprykowym uśmiechem:) Najlepiej smakują podane z buraczkami i ziemniakami.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 358
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 382
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 816
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 358
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 382
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 816
Składniki
Cebulę i czosnek obieramy, drobno siekamy, przesmażamy na rozgrzanym na patelni tłuszczu i studzimy. Mięso mielone przekładamy do miseczki, dodajemy jajko, bułkę tartą, czosnek z cebulą i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i papryką mieloną. Dokładnie wyrabiamy. Paprykę myjemy, osuszamy, oczyszczamy z nasion i kroimy na kawałki. Porcje mięsa mielonego układamy na dłoni, rozklepujemy na płaski placek, układamy kawałek papryki i formujemy klopsa - tak by papryka była w środku /jeśli będzie wystawać będzie się przypalać podczas smażenia/ Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i smażymy na nim klopsiki na złoty kolor z wszystkich stron. Podajemy z ziemniakami i buraczkami lub surówką.