Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne klopsiki z mięsa mielonego wołowo-wieprzowego z kawałkiem papryki wewnątrz - przekrojone na pół klopsiki zachęcają do konsumpcji paprykowym uśmiechem:) Najlepiej smakują podane z buraczkami i ziemniakami.
Cebulę i czosnek obieramy, drobno siekamy, przesmażamy na rozgrzanym na patelni tłuszczu i studzimy.
Mięso mielone przekładamy do miseczki, dodajemy jajko, bułkę tartą, czosnek z cebulą i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i papryką mieloną. Dokładnie wyrabiamy.
Paprykę myjemy, osuszamy, oczyszczamy z nasion i kroimy na kawałki.
Porcje mięsa mielonego układamy na dłoni, rozklepujemy na płaski placek, układamy kawałek papryki i formujemy klopsa - tak by papryka była w środku /jeśli będzie wystawać będzie się przypalać podczas smażenia/
Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i smażymy na nim klopsiki na złoty kolor z wszystkich stron.
Podajemy z ziemniakami i buraczkami lub surówką.
Pyszne sezonowe danie, póki mamy świeże grzybki trzeba wykorzystywać :)
Odsłon: 9844
Delikatne pulpeciki i aromatyczny, gęsty sos doskonale komponują się z makar...
Odsłon: 476
Obiad w jednym naczyniu. Jest aromatyczny i bardzo smaczny. Polecam.
Odsłon: 5162
Przepis dnia
Zapiekanki to jedno z moich ulubionych dań, bo są świetnym pomysłem na szybki...
Odsłon: 24002
Roladki ze schabu z obłędnym nadzieniem, bo ile można jeść tradycyjne schabow...
Odsłon: 11
Dziś publikuję Bardzo Ważny Przepis – na najprostsze, cienkie naleśniki podst...
Odsłon: 40
Obiad w jednym naczyniu. Jest aromatyczny i bardzo smaczny. Polecam.
Odsłon: 5162
Przepis dnia
Zapiekanki to jedno z moich ulubionych dań, bo są świetnym pomysłem na szybki...
Odsłon: 24002
Roladki ze schabu z obłędnym nadzieniem, bo ile można jeść tradycyjne schabow...
Odsłon: 11
Dziś publikuję Bardzo Ważny Przepis – na najprostsze, cienkie naleśniki podst...
Odsłon: 40
Składniki
Cebulę i czosnek obieramy, drobno siekamy, przesmażamy na rozgrzanym na patelni tłuszczu i studzimy. Mięso mielone przekładamy do miseczki, dodajemy jajko, bułkę tartą, czosnek z cebulą i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i papryką mieloną. Dokładnie wyrabiamy. Paprykę myjemy, osuszamy, oczyszczamy z nasion i kroimy na kawałki. Porcje mięsa mielonego układamy na dłoni, rozklepujemy na płaski placek, układamy kawałek papryki i formujemy klopsa - tak by papryka była w środku /jeśli będzie wystawać będzie się przypalać podczas smażenia/ Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i smażymy na nim klopsiki na złoty kolor z wszystkich stron. Podajemy z ziemniakami i buraczkami lub surówką.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Pieczony filet z żurawiną
Dania główne
Roladki ze śliwką w sosie serowym
Dania główne
Naleśniki podstawowe
Dania główne
Udka zapiekane w majonezie
Pieczony filet z żurawiną
Smaczne danie obiadowe, pokochasz te pieczone piersi kurczaka z żurawiną. Zdr...
Odsłon: 6
Roladki ze śliwką w sosie serowym
Roladki ze schabu z obłędnym nadzieniem, bo ile można jeść tradycyjne schabow...
Odsłon: 11