Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 71 Ocena: 943
Dodano: 30.01.2010
Odsłon: 4198
3-4 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Z mięsa mielonego uformować średniej wielkości klopsiki, obtoczyć w mące i obsmażyć.
Ogórki obrać ze skóry i wykroić pestki, pokroić w kostkę.
Do garnka wlać trochę oleju. Na rozgrzany olej wrzucić opakowanie zamrożonej marchewki i pokrojone ogórki. Poddusić ok. 15 min.
Dodać trochę wody i gdy się zagotuje posolić i dodać kostkę rosołową. Gotować wszystko ok. 15 min.
Włożyć pulpety, gotować na małym ogniu.
Dodać pęczek posiekanego koperku.
Dodać śmietanę i jeśli jest za rzadkie zagęścić mąką.
Podawać z makaronem, ryżem, ziemniakami lub pieczywem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)