Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
fajnie smakują z rożnymi dodatkami - makaron, ryż, ziemniaki, pieczywo
Przepis dnia
Jeśli szukasz dania, które zachwyci swoim aromatem i wyjątkową kremową konsys...
Odsłon: 4294
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 1064
Polecam.
Odsłon: 548
Przepis dnia
Jeśli szukasz dania, które zachwyci swoim aromatem i wyjątkową kremową konsys...
Odsłon: 4294
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 1064
Polecam.
Odsłon: 548
Składniki
Z mięsa mielonego uformować średniej wielkości klopsiki, obtoczyć w mące i obsmażyć.
Ogórki obrać ze skóry i wykroić pestki, pokroić w kostkę.
Do garnka wlać trochę oleju. Na rozgrzany olej wrzucić opakowanie zamrożonej marchewki i pokrojone ogórki. Poddusić ok. 15 min.
Dodać trochę wody i gdy się zagotuje posolić i dodać kostkę rosołową. Gotować wszystko ok. 15 min.
Włożyć pulpety, gotować na małym ogniu.
Dodać pęczek posiekanego koperku.
Dodać śmietanę i jeśli jest za rzadkie zagęścić mąką.
Podawać z makaronem, ryżem, ziemniakami lub pieczywem.