Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykwintny smak klopsików.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3851
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414776
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2397
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3851
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414776
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2397
Składniki
Mięso połączyłam z przyprawą do piernika, chili, jajkiem, otrębami, solą, pieprzem i sokiem z pomarańczy. Formowałam kuleczki, każda nadziewałam ćwiartką wędzonej śliwki. Składniki sosu zagotowałam i redukowałam go na średnim ogniu. Jak sos zmniejszył objętość, przelałam go do naczynia żaroodpornego, w którym ułożyłam klopsiki. Dusiłam bez przykrycia 30 minut w 180 stopniach.