Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykwintny smak klopsików.
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1316
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24958
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 113
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1316
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24958
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 113
Składniki
Mięso połączyłam z przyprawą do piernika, chili, jajkiem, otrębami, solą, pieprzem i sokiem z pomarańczy. Formowałam kuleczki, każda nadziewałam ćwiartką wędzonej śliwki. Składniki sosu zagotowałam i redukowałam go na średnim ogniu. Jak sos zmniejszył objętość, przelałam go do naczynia żaroodpornego, w którym ułożyłam klopsiki. Dusiłam bez przykrycia 30 minut w 180 stopniach.