Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykwintny smak klopsików.
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 95
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1207
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 201
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 95
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1207
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 201
Składniki
Mięso połączyłam z przyprawą do piernika, chili, jajkiem, otrębami, solą, pieprzem i sokiem z pomarańczy. Formowałam kuleczki, każda nadziewałam ćwiartką wędzonej śliwki. Składniki sosu zagotowałam i redukowałam go na średnim ogniu. Jak sos zmniejszył objętość, przelałam go do naczynia żaroodpornego, w którym ułożyłam klopsiki. Dusiłam bez przykrycia 30 minut w 180 stopniach.