Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne mielone w nieco zmienionym wydaniu.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6079
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9082
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8536
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5880
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6079
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9082
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8536
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5880
Składniki
Bułkę moczymy w mleku. Do mielonego mięsa dodajemy odciśniętą bułkę, jajko, sól, pieprz oraz mieloną paprykę.
Cebulę obieramy, drobno siekamy i podsmażamy na rozgrzanym oleju. Dodajemy do mięsa i dokładnie wyrabiamy.
Niewielkie porcje mięsa rozpłaszczamy i nakładamy na środku żurawinę. Formujemy klopsy i obtaczamy je w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Osączamy na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Podajemy z ugotowanym ryżem.