Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, miękkie klopsy z tołpygi podane z makaronem konjak smażonym w azjatyckich przyprawach. Makaron konjak w smaku przypomina ryżowy lub sojowy, ale praktycznie nie ma kalorii (w 100g - 8kcal).
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 165
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 776
Polecam. Cytryna i kolendra to dobre dodatki do śledzi.
Odsłon: 229
Ciasteczka te przygotowałam z przepisu Kulinarneprzygody oto link do przepisu...
Odsłon: 117
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 165
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 776
Polecam. Cytryna i kolendra to dobre dodatki do śledzi.
Odsłon: 229
Ciasteczka te przygotowałam z przepisu Kulinarneprzygody oto link do przepisu...
Odsłon: 117
Składniki
Klopsy: Mięso z fileta mielimy (maszynką albo blenderem), albo kroimy na małe kawałeczki. Mieszamy z jajkiem, kaszą, bułką tartą i doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy na niedużym ogniu z każdej strony do mocnego zarumienienia. Makaron: Makaron przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Białe części kapusty pekińskiej szatkujemy, marchew trzemy na grubych oczkach. Smażmy na oleju ze wszystkimi przyprawami. Kiedy kapusta zacznie mięknąć dodajemy makaron. Smażymy razem 2 minuty. Makaron konjac jest bardzo neutralny w smaku, przyjmuje smak dodanych przypraw. Klopsy podajemy na makaronie. Świetnym dodatkiem do tego dania jest sos z ogórkiem z tego przepisu: https://smaker.pl/przepisy-dodatki/przepis-ostry-sos-z-ogorkiem,186885,sprytnachochla.html