Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle delikatne i proste klopsiki z wyrazistym sosem. Podsmażone na maśle pory podkręciłam suszonymi pomidorkami w oleju. Ten duet stworzył cudowny smak :) Do tego wystarczy podać aksamitne purre z ziemniaków, surówkę z marchewki i jabłka lub ćwikłę z chrzanem, i mamy pyszny obiad, polecam :)
szeroki rondel, nóż, deska do krojenia
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 255
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1059
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 62
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 255
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1059
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 62
Składniki
Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć, dodać do mięsa wraz z papryką, czosnkiem i maggi. Mięso dobrze wymieszać na pulchną masę. Odstawić na godzinę do lodówki.
W szerokim rondlu rozgrzać masło z pomidorkami, dodać posiekaną białą część pora. Chwilę podsmażać, po czym podlać szklanką (250 ml) gorącej wody, zagotować.
Mokrymi dłońmi formować klopsy, układać w rondlu z porami, przykryć i dusić na małym ogniu 20 minut.
Płaską łyżkę mąki roztrzepać z niewielką ilością mleka i śmietaną, zalać klopsy, delikatnie zamieszać do zagotowania. Doprawić solą i pieprzem.
Podawać z ziemniaczanym purre i surówką z marchewki lub buraczkami.