Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj serwuje proste klopsy mielone z dodatkiem startego żółtego sera. Doprawione jak zwykłe mielone, a dodatek sera żółtego doda klopsom dodatkowego smaku.
miska, nóż, patelnia,
Smaczny i zdrowy cleb razowy, żytni upieczony na żytnim zakwasie. Po upieczen...
Odsłon: 12
Dzisiaj sernik z brzoskwiniami przygotowany na Andrzejki. Wyszedł bardzo smac...
Odsłon: 284
Makowiec przygotowany na imprezę Andrzejkową. Przepis prosty, nieskomplikowan...
Odsłon: 41
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 876
Szybka i smaczna sałatka idealna do obiadu, pracy czy jako dodatek do kolacji.
Odsłon: 185
Smaczny i zdrowy cleb razowy, żytni upieczony na żytnim zakwasie. Po upieczen...
Odsłon: 12
Dzisiaj sernik z brzoskwiniami przygotowany na Andrzejki. Wyszedł bardzo smac...
Odsłon: 284
Makowiec przygotowany na imprezę Andrzejkową. Przepis prosty, nieskomplikowan...
Odsłon: 41
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 876
Szybka i smaczna sałatka idealna do obiadu, pracy czy jako dodatek do kolacji.
Odsłon: 185
Składniki
Obraną cebulę pokroić w drobną kostkę, następnie podsmażyć na oleju z obranymi startymi na tarce o dużych oczkach pieczarkami, dodając przyprawy. Po podsmażeniu wystudzić. Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wystudzone podsmażone pieczarki z cebulą połączyć z mięsem mielonym dodać starty ser, jajko oraz bułkę tartą albo (namoczoną wcześniej, odciśniętą bułkę). Całość doprawić do smaku, wymieszać i formować klopsy. Następnie klopsy obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor. Podawać do obiadu.
Do masy dodać pokrojony ser żółty i ponownie wymieszac.
Gotowe do podania.