Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj serwuje proste klopsy mielone z dodatkiem startego żółtego sera. Doprawione jak zwykłe mielone, a dodatek sera żółtego doda klopsom dodatkowego smaku.
miska, nóż, patelnia,
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 195
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22435
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 222
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 195
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22435
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 222
Składniki
Obraną cebulę pokroić w drobną kostkę, następnie podsmażyć na oleju z obranymi startymi na tarce o dużych oczkach pieczarkami, dodając przyprawy. Po podsmażeniu wystudzić. Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wystudzone podsmażone pieczarki z cebulą połączyć z mięsem mielonym dodać starty ser, jajko oraz bułkę tartą albo (namoczoną wcześniej, odciśniętą bułkę). Całość doprawić do smaku, wymieszać i formować klopsy. Następnie klopsy obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor. Podawać do obiadu.
Do masy dodać pokrojony ser żółty i ponownie wymieszac.
Gotowe do podania.