Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj serwuje proste klopsy mielone z dodatkiem startego żółtego sera. Doprawione jak zwykłe mielone, a dodatek sera żółtego doda klopsom dodatkowego smaku.
miska, nóż, patelnia,
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1909
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3144
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1225
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1984
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1909
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3144
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1225
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1984
Składniki
Obraną cebulę pokroić w drobną kostkę, następnie podsmażyć na oleju z obranymi startymi na tarce o dużych oczkach pieczarkami, dodając przyprawy. Po podsmażeniu wystudzić. Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wystudzone podsmażone pieczarki z cebulą połączyć z mięsem mielonym dodać starty ser, jajko oraz bułkę tartą albo (namoczoną wcześniej, odciśniętą bułkę). Całość doprawić do smaku, wymieszać i formować klopsy. Następnie klopsy obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor. Podawać do obiadu.
Do masy dodać pokrojony ser żółty i ponownie wymieszac.
Gotowe do podania.