Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj serwuje proste klopsy mielone z dodatkiem startego żółtego sera. Doprawione jak zwykłe mielone, a dodatek sera żółtego doda klopsom dodatkowego smaku.
miska, nóż, patelnia,
Kurczak w sosie serowo śmietankowym to fajna i prosta propozycja na obiad dl...
Odsłon: 7596
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 2610
Kultowe słodkie przekąski od dawna są inspiracją do wypieków i deserów bez pi...
Odsłon: 71040
Kurczak w sosie serowo śmietankowym to fajna i prosta propozycja na obiad dl...
Odsłon: 7596
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 2610
Kultowe słodkie przekąski od dawna są inspiracją do wypieków i deserów bez pi...
Odsłon: 71040
Składniki
Obraną cebulę pokroić w drobną kostkę, następnie podsmażyć na oleju z obranymi startymi na tarce o dużych oczkach pieczarkami, dodając przyprawy. Po podsmażeniu wystudzić. Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wystudzone podsmażone pieczarki z cebulą połączyć z mięsem mielonym dodać starty ser, jajko oraz bułkę tartą albo (namoczoną wcześniej, odciśniętą bułkę). Całość doprawić do smaku, wymieszać i formować klopsy. Następnie klopsy obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor. Podawać do obiadu.
Do masy dodać pokrojony ser żółty i ponownie wymieszac.
Gotowe do podania.