Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały sposób na wykorzystanie mięsa mielonego i warzyw. Przepis pochodzi z 418. odcinka programu "Ewa Gotuje".
        
        
        
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231650
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4908
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36108
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1345
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231650
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4908
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36108
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1345
        
        
                Składniki
Cebulę i czosnek obrać. Drobno posiekać i wrzucić do miski z mięsem. Dodać żółtko oraz posiekane listki kolendry. Przyprawić solą i pieprzem. Wymieszać, następnie dobrze wyrobić.
Gdy masa zacznie odchodzić od miski zwilżyć dłonie i ulepić klopsy wielkości orzecha włoskiego.
Ugotowane ziemniaki pokroić w plastry. Ułożyć „na sztorc” w natłuszczonej formie wraz z pulpetami – w taki sposób, żeby klopsiki nie stykały się ze sobą (przekładamy je kartoflami).
Pomidory przyprawić bazylią, oregano, solą i pieprzem. Wymieszać i przełożyć na klopsy z ziemniakami.
Wstawić na 30 minut do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C. Po tym czasie na zapiekankę zetrzeć mozzarellę i ponownie włożyć do piecyka na kolejne ½ godziny. Udekorować pędami groszku.