Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski która idealnie pasują do gulaszu lub innych sosów mięsnych.
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 100
Polecam.
Odsłon: 814
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 155
Przepis na pyszną, zdrową i pożywną sałatkę z makaronem pełnoziarnistym oraz...
Odsłon: 212
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 100
Polecam.
Odsłon: 814
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 155
Przepis na pyszną, zdrową i pożywną sałatkę z makaronem pełnoziarnistym oraz...
Odsłon: 212
Składniki
Mąkę wymieszać z solą, dodać jajka, olej i wodę – całość widelcem rozrobić na gładką masę.
W garnku rozgrzać wodę i lekko posolić. Ciasto przelewać przez druszlak, pomagając sobie łyżką - tak żeby powstały kluseczki ( ja zrobiłam to w 2 turach).
Gotować przez 2 minuty od wypłynięcia na powierzchnię. Wyjmować łyżką cedzakową.