Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski która idealnie pasują do gulaszu lub innych sosów mięsnych.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 585
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11853
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13498
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2750
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 585
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11853
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13498
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2750
Składniki
Mąkę wymieszać z solą, dodać jajka, olej i wodę – całość widelcem rozrobić na gładką masę.
W garnku rozgrzać wodę i lekko posolić. Ciasto przelewać przez druszlak, pomagając sobie łyżką - tak żeby powstały kluseczki ( ja zrobiłam to w 2 turach).
Gotować przez 2 minuty od wypłynięcia na powierzchnię. Wyjmować łyżką cedzakową.