Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i szybkie danie obiadowe i nie tylko które pamiętam z dzieciństwa. Kluseczki kładzione z serem polane przesmażonym masłem z bułką tartą posypane cukrem. Kultowe danie mojego dzieciństwa które babcia często robiła gdy miałam ochotę na coś słodkiego.
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1265
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14837
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 858
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1265
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14837
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 858
Składniki
W misce rozgnieść widelcem ser , dodaj jajka, sól cukier waniliowy, śmietanę i mąkę. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Na patelni rozpuść masło i dodaj bułkę tartą zeszklij na złoty kolor.
Wodę z solą zagotuj w garnku, na wrzącą wodą nakładaj za pomocą łyżeczki ciasto za każdym razem wkładaj łyżeczkę do wody żeby ciasto ładnie odchodziło. Gotuj kluseczki około 3 minuty od wypłynięcia.
Kluseczki kładzione wyjmij za pomocą łyżki cedzakowej i układaj na talerzu. Wierzch polej masłem z bułką tartą i posyp cukrem. Smacznego.