Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i szybkie danie obiadowe i nie tylko które pamiętam z dzieciństwa. Kluseczki kładzione z serem polane przesmażonym masłem z bułką tartą posypane cukrem. Kultowe danie mojego dzieciństwa które babcia często robiła gdy miałam ochotę na coś słodkiego.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44663
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182106
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 261
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44663
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182106
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 261
Składniki
W misce rozgnieść widelcem ser , dodaj jajka, sól cukier waniliowy, śmietanę i mąkę. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Na patelni rozpuść masło i dodaj bułkę tartą zeszklij na złoty kolor.
Wodę z solą zagotuj w garnku, na wrzącą wodą nakładaj za pomocą łyżeczki ciasto za każdym razem wkładaj łyżeczkę do wody żeby ciasto ładnie odchodziło. Gotuj kluseczki około 3 minuty od wypłynięcia.
Kluseczki kładzione wyjmij za pomocą łyżki cedzakowej i układaj na talerzu. Wierzch polej masłem z bułką tartą i posyp cukrem. Smacznego.